Autor Zpráva
Martyx
Profil *
Mam 2 otazky.
1. Vytvorim objekt, naplnim ho udajmi, urobim vystup na browser. Po kliknuti na nejaky odkaz v ramci webu sa mi ten isty objekt nacita a pracujem s nim dalej aj s udajmi... Je take nieco mozne ?

2. Ma destruktor __destruct() nejake prakticke uplatnenie ? Podla vsetkeho PHP spracovava skript zhora dole, a ked sa ukonci, mal by uvolnit pamat, "znici" vsetky objekty... alebo je to inac ?

Dakujem.
zool
Profil *
2. Ma destruktor __destruct() nejake prakticke uplatnenie ? Podla vsetkeho PHP spracovava skript zhora dole, a ked sa ukonci, mal by uvolnit pamat, "znici" vsetky objekty... alebo je to inac ?

Ano to je pravda, ale vešinou se tam má ten destruktor dát, i když se sám vyvolává. to jen aby to bylo programově správně je to něco jako v C++ také pokud zavřeš program tak se před zavřením vyvoladí destruktory automaticky. Pokud tedy už s daným objektem nebudeš pracovat tak ho zruš!!
Martyx
Profil *
a je nejaky rozdiel pri ruseni objektu cez unset alebo cez __destruct() ?
zool
Profil
Sorry, No tak jsem se na to podíval pořádně. Destruktory se tedy v PHP dávat nemusejí bo se automacky zruší jakmile stránka dorazí do prohlížeče. PHP nakonec ani destruktory nemá příkaz destruct() ani neznám a unset se používá na znišení promenných(může to být i objekt).

Ještě jednou promiň, informace jsem ti předal to co znám z C++, objekty v PHP jsem zatím pouzil jen jednou
1ight
Profil
Pro lidi kteří chteji jako ja zničit celej class tak unsetem to nejde řešení je jen takovýhle co jsem našel

$vaseClass = NULL; /// ted už je z paměti pryč

To je pro ostatní kdo se taky trápí.. jsem fakt naštvanej
Mastodont
Profil
PHP nakonec ani destruktory nemá

Vážně? http://cz2.php.net/language.oop5.decon

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0