Autor Zpráva
reppo
Profil
tak po problemoch s registraciou sa na vas obraciam aj s problemom pri prihlaseni... pokusal som sa to spravit podla serialu na linuxsofte problem je v tom ze ked sa pokusam prihlasit uzivatela tak vypise chybovu hlasku ze nesuhlasi meno a heslo....
-----------------------------------
toto vkladam na zaciatok kazdej stranky
_-------------------------------------------
session_start();
require_once ('config.php');

function iduzivatele ($nick, $heslo, $link)
{
$heslo_md5 = md5($heslo);
$vysledok=mysql_query("select id from uzivatelia where registraciadokoncena=1 and nick='".$nick."' and heslo='".$heslo_md5."'", $link);
if (mysql_num_rows($vysledok)==0)
return false;
else {
$riadok = mysql_fetch_array($vysledok);
return $riadok["id"];
}
}

if ($SERVER["PHP_SELF"] == "/prihlasenie.php")
{
$id = iduzivatela ($_POST["nick"], $_POST["heslo"], $link);
if ($id<>0) $_SESSION["id"]=$id;
}

elseif ($SERVER["PHP_SELF"] == "/odhlasenie.php")
{
unset($_SESSION["id"]);
}
------------------------------------
prihlasenie.php
------------------------------------
<?
$BudemeZobrazovat=true;
if (!empty($_POST)) // už se odeslalo
{
if (!isset($_SESSION["id"])) echo "Nick alebo heslo nesúhlasí.";
else
{
$BudemeZobrazovat=false;
echo "Prihlásený ".$_POST["nick"];
}
}
if ($BudemeZobrazovat):?>
<form method="post" action="prihlasenie.php">
<table>
<tr>
<td>nick:</td>
<td><input name="nick" value="<?echo $_POST["nick"]?>"></td>
</tr>
<td>heslo:</td>
<td><input name="heslo" type = "password"></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="Submit" name="odosli" value="Prihlásiť"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?endif;?>
---------------------------------------------------
staník
Profil *
jo tak to znám to se mi stávalo taky to bude tím že se ti při registraci nepřepsala v databázi v tabulce registracedokoncena na hodnotu 1 když tam přepíšeš na hodnotu jedna tak to půjde
reppo
Profil
noo akurat som kukal DB a hodnota sa mi prepisala normalne na 1 po overeni registracie... problem bude v niecom inom... moznoze som zle zoradil tie skripty lebo tam v tom serialy bol o dost inak rieseny ten layout... uz som z toho jelen
reppo
Profil
nemate niekto uplne jednoduchy skript na prihlasenie uzivatelov ktory by ste tu mohli zverejnit? ale taky aby som ho pochopil :-)))
temistokles
Profil
Skús po session_start() dať print_r($_SESSION). Pravdepodobne bude session prázdny.
reppo
Profil
ten prikaz vracia toto "Array ( ) ";
temistokles
Profil
reppo

http://sk.php.net/manual/cs/ref.session.php

Nastav si:
session.use_cookies
session.use_only_cookies
session.name

prípadne:
url_rewriter.tags

Alebo si môžeš SessionID určovať na základe nejakej premennej (trebárs $_REQUEST['PHPSESSID']):

session_id($_REQUEST['PHPSESSID']);
session_start();
reppo
Profil
nooo tym si mi velmi nepomohol :-) ... ja som nikdy tieto sessions poriadne nepochopil a to s PHP pracujem uz vyse roka a pol :-)
co presne mam pridat do toho skriptu a kde presne? DIIIIK za ochotu
temistokles
Profil
reppo
Keď obetuješ manuálu pár minút a pozrieš sa na ini_set(), urobíš službu sám sebe (čosi sa naučíš a pochopíš to, keď s tým robíš jeden a pol roka, možno by sa už patrilo byť samostatným v čítaní dokumentácie, toť môj skromný názor), aj ostatným, elbo im ušetríš čas, ktorý by strávili tým, že by ti to vypisvali, keď to zvládneš aj sám ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: