Autor Zpráva
reppo
Profil
co je preboha na tomto zle? neviem ci som sleby alebo co ale neviem si s tym rady u zasi 20 minut?

if (isset($_GET['sekcia')) {

$vysledok = mysql_query ("SELECT * FROM clanky WHERE sekcia='".$_GET['sekcia']."'", $link);

} else {

$vysledok = mysql_query ("SELECT * FROM clanky ", $link);

}
$num = mysql_num_rows($vysledok);
bukaj
Profil
Pokud jde o parse error, tak chybí uzavírací hranatá závorka u pole $_GET v podmínce.
Opravené: if (isset($_GET['sekcia'])) {
reppo
Profil
nie nie je tam parse error.... nevypisuje ziadnu chybu iba zobrazi prazdnu stranku.... ale aj tak dik
reppo
Profil
pls v com moze byt problem ked zobrazuje len prazdy vystup???
nightfish
Profil
reppo
v tom tvém kódu není žádný příkaz, který by měl něco vypisovat
dej si tam na konec třeba echo $num;
reppo
Profil
ja som skopiroval len tu cast kodu v ktorej je chyba... cely kod vyzera takto ::
-----------------------------------------
<?php
include('sablony/head.inc');


if (isset($_GET['sekcia'])) {
$vysledok = mysql_query ("SELECT * FROM clanky WHERE sekcia='".$_GET['sekcia']."'", $link);
} else {
$vysledok = mysql_query ("SELECT * FROM clanky ", $link);
}
$num = mysql_num_rows($vysledok);

if ($num > 0) {

while ($riadok = mysql_fetch_array($vysledok)) {

echo "<br><h1>".$riadok["nadpis"]."</h1>";
echo "<div class="descr">".$riadok["cas"]." by ".$riadok["autor"]."</div>";
echo "<p><b>".$riadok["uvod"]."</b></p>";
echo "<br>";
}

} else {

echo "<b>V tejto sekcii sa momentálne nenachádza žiadny článok!</b>";
}


include('sablony/bottom.inc')
?>
djlj
Profil
Za spodním include ti chybí středník.
nightfish
Profil
reppo
pokud by ani rada od djlj problém nevyřešila, tak si zkontroluj, jak máš nastavený error_reporting (jestli je na E_ALL) a také jestli náhodou nemáš vypnuté zobrazování chyb (display_errors = off)
srigi
Profil
Heh tak takyto kod >>
if (isset($_GET['sekcia'])) { 

$vysledok = mysql_query ("SELECT * FROM clanky WHERE sekcia='".$_GET['sekcia']."'", $link);
ten priamo ziada o SQL inject. !!! Takto teda neprogramuj !!!
reppo
Profil
co je tam zle?
srigi
Profil
Vstupne data musia najsokr prejst desinfekciou, az potom davaj hodnoty ktore poslal user do nejakeho DB commandu. Napr. vytvor a napln pole vsetkych sekcii, ktore aplikacia obsahuje. Lahko tak mozes otestovat, ci hodnota, ktoru poslal user je alebo nie je v poli, ak ano, hdnota moze ist do commandu.
reppo
Profil
nightfish
teraz som to pozeral a áno, je tam vypnuté zobrazovanie chýb... neviete niekto nahodou ci ked mám stránku na freeserveri profitux.cz ci to mozem zmenit? ak hej tak ako pls? ... alebo kao inak to mozem riesit?
reppo
Profil
pls pomozte ak viete niekto? :-(
niCe
Profil
Jestli máš htaccess, snad ti pomůže tohle http://forum.isol.cz/index.php?action=vthread&forum=12&topic=93

Nastavíš tam přesně to co psal už nigthfish - php_value error_reporting "E_ALL" nebo php_flag display_errors na "on"
reppo
Profil
kde by s amal ten subor nachadzat? lebo v hlavnom adresari neni
reppo
Profil
neboli by ste ochotni mi niekto s tym pomoct cez icq?
reppo
Profil
alebo nevedeli by ste mi poradit nejaky free server kde je 100 MB priestor + PHP... reklama tam moze byt a ani rychlost neni podstatna
reppo
Profil
prosiiim :-( uz som z toho zufalyy...
Alphard
Profil
na začátek scriptu dej: error_reporting(E_ALL);
reppo
Profil
nic sa nezmenilo... stale vratilo prazdu stranku
Alphard
Profil
máš tam echo $num; jak ti radil nightfish?
reppo
Profil
noooo toto funguje a vracia to nulu... a aj to ma vracat nulu...

<?php
include('sablony/head.inc');

error_reporting(E_ALL);

$query = "SELECT * FROM clanky ";
$vysledok = mysql_query ($query, $link);
$num = mysql_num_rows($vysledok);

echo $num;



include('sablony/bottom.inc');
?>

-------------------------
nemohlo byt nieco chybne na tej podmienke $num > 0 ???
Alphard
Profil
máš v databázi články?
reppo
Profil
nemal som... teraz som pridal nejake skusobne ale stale to zobrazuje prazdny vystup ked tam pridam nejaky kod na vypisanie clankov... neviem ci uz som ja retard alebo co ale ako moze byt v tomto chyba?

while ($riadok=mysql_fetch_array($vysledok)) {

echo "<br><h1>".$riadok[nadpis]."</h1>";
echo "<div class="descr">".$riadok[cas]." by ".$riadok[autor]."</div>";
echo "<p><b>".$riadok[uvod]."</b></p>";
echo "<br>";

}
Alphard
Profil
jestli máš phpmyadmina nebo něco podobného, tak nejdřív otestuj dotaz, jestli správně vrací výsledky, potom až řeš php stranu aplikace

nemal som... teraz som pridal nejake skusobne
to si snad děláš srandu, jestli byla databáze prázdná, tak samozřejmě mysql_num_rows vracelo 0
reppo
Profil
vsak to aj malo vracat nulu... ale ak si vsimnes kod hore v diskusii tam to bolo osetrene podmienkou... teraz to normalne vracia pocet clankov... idem skusit toho phpmyadmina
reppo
Profil
SQL vracia vysledky spravne.. vyskusal som
Alphard
Profil
když to vrací počet článků, tak je vše OK, databáze vrací správné výsledky, teď je jen vypsat:

while ($riadok=mysql_fetch_array($vysledok)) {

echo "<br><h1>".$riadok[nadpis]."</h1>";
echo "<div class="descr">".$riadok[cas]." by ".$riadok[autor]."</div>";
echo "<p><b>".$riadok[uvod]."</b></p>";
echo "<br>";

}
reppo
Profil
no... a toto uz nefunguje... mozem ti dat cez icq aj heslo na ftp ak mi neveris

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0