Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
one Profil |
#1 · Zasláno: 14. 8. 2007, 18:00:09
Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli je nějaká lepší nahráda ajaxu? potřebuji totiž obnovit jednu proměnnou, kterou mám v hlavičce (klidně by mě stačilo, kdyby se obnovila celá hlavička, protože ji mám includovanou) po dokončení php scriptu, půjde to nějak jinak než ajaxem?
|
||
TFSi Profil |
#2 · Zasláno: 14. 8. 2007, 18:17:48
Obnovit celou stránku, iframe, ...
|
||
one Profil |
#3 · Zasláno: 14. 8. 2007, 18:57:44
celou stránku právě nemůžu obnovit, jelikož po dokočení scriptu zobrazím hlášku, kterou potřebuji ponechat a přitom změnit proměnnou v hlavičce
|
||
ah01 Profil |
#4 · Zasláno: 14. 8. 2007, 19:14:53
one
A co se ti nelíbí na Ajaxu? Pro obnovení jedné hodnoty nic lepšího stejně nenajdeš. |
||
one Profil |
#5 · Zasláno: 14. 8. 2007, 20:26:16
ah01
no zaprvé s ním budu dělat porpvé a tak se s ním budu muset naučit pracovat (nemáte nějaký dobrý návod pro začátečníky, který by mi ke zprovoznění toho co potřebuji postačil?) a hlavně jsem si přečetl tento článek: http://suplik.petnik.cz/past-na-prohlizece-se-jmenuje-ajax-qxxq699.htm l nevím co je na tom pravdy.. |
||
ah01 Profil |
#6 · Zasláno: 14. 8. 2007, 22:14:06
one
Pro tvé účely by mělo bohatě stačit http://citron.blueboard.cz/clanek-270-univerzalni-funkce-pro-ajax.html . Pokud nebudeš něčemu rozumět, klidně se ptej. Ten článek na, který odkazuješ, bych bral hodě s rezervou. Subjektivní hodnocení na základě jedné, zřejmě ne příliš povedené ,aplikace není moc relevantní. Mimochodem dnes existuje velké množství různých JS knihoven (frameworků), které tě od problémů s jednotlivými prohlížeči dokážou velmi dobře oprostit (ty se vyplatí použít ale spíše pro větší projekty, než co potřebuješ ty). |
||
one Profil |
#7 · Zasláno: 15. 8. 2007, 14:29:59 · Upravil/a: one
ah01
nějak se mi to právě podle toho návodu nedaří rozjet... a hlavně na tom příkladu by to šlo udělat i bez ajaxu, jelikož ten text je až po odesílacím buttonem, takže by stačílo třeba takto: if(isset($_POST['poslat'])) { $promenna = time(); echo "<div class='cas'>$promenna</div>"; } nebo ne? já ale potřebuji následující: hlavicka.php obsah->script, který se po kliknutí na input typu submit provede a zároveň zaktualizuje soubor hlavicka.php (stačila by klidně jedna proměnná, ale když se zaktualizuje celá hlavička, tak mě to bude klidně stačit) btw. v tom návodu měli třeba ukázat, jak zobrazit text po najetí na odkaz, ale to už je jedno.. dík |
||
krteczek Profil |
#8 · Zasláno: 15. 8. 2007, 15:06:36 · Upravil/a: krteczek
prosteobsah hlůavicky ulozis do nejake promenne a na kliknuti pouzijes DOM fce na zmenu obsahu hlavicky, na tohle nepotrebujes ani ajax...
|
||
one Profil |
#9 · Zasláno: 15. 8. 2007, 15:25:30
krteczek
no to je pro mě španělská vesnice, nemohl by jsi mi to ukázat? sice jsem si něco o tom přečetl v manuálu, ale moc jsem toho nepobral dík |
||
krteczek Profil |
#10 · Zasláno: 15. 8. 2007, 15:37:25
Nemohl, jen vim ze se to pres DOM dela, vice bys mohl zjistit asi v sekci javascript
|
||
one Profil |
#11 · Zasláno: 15. 8. 2007, 16:56:51
krteczek
ok, pokusím se o tom zjistit trochu více a popřípadě se poptat v sousedních kategorií.. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0