Autor Zpráva
one
Profil
Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli je nějaká lepší nahráda ajaxu? potřebuji totiž obnovit jednu proměnnou, kterou mám v hlavičce (klidně by mě stačilo, kdyby se obnovila celá hlavička, protože ji mám includovanou) po dokončení php scriptu, půjde to nějak jinak než ajaxem?
TFSi
Profil
Obnovit celou stránku, iframe, ...
one
Profil
celou stránku právě nemůžu obnovit, jelikož po dokočení scriptu zobrazím hlášku, kterou potřebuji ponechat a přitom změnit proměnnou v hlavičce
ah01
Profil
one
A co se ti nelíbí na Ajaxu? Pro obnovení jedné hodnoty nic lepšího stejně nenajdeš.
one
Profil
ah01
no zaprvé s ním budu dělat porpvé a tak se s ním budu muset naučit pracovat (nemáte nějaký dobrý návod pro začátečníky, který by mi ke zprovoznění toho co potřebuji postačil?) a hlavně jsem si přečetl tento článek: http://suplik.petnik.cz/past-na-prohlizece-se-jmenuje-ajax-qxxq699.htm l
nevím co je na tom pravdy..
ah01
Profil
one
Pro tvé účely by mělo bohatě stačit http://citron.blueboard.cz/clanek-270-univerzalni-funkce-pro-ajax.html . Pokud nebudeš něčemu rozumět, klidně se ptej.

Ten článek na, který odkazuješ, bych bral hodě s rezervou. Subjektivní hodnocení na základě jedné, zřejmě ne příliš povedené ,aplikace není moc relevantní. Mimochodem dnes existuje velké množství různých JS knihoven (frameworků), které tě od problémů s jednotlivými prohlížeči dokážou velmi dobře oprostit (ty se vyplatí použít ale spíše pro větší projekty, než co potřebuješ ty).
one
Profil
ah01
nějak se mi to právě podle toho návodu nedaří rozjet...
a hlavně na tom příkladu by to šlo udělat i bez ajaxu, jelikož ten text je až po odesílacím buttonem, takže by stačílo třeba takto:

if(isset($_POST['poslat'])) {
$promenna = time();
echo "<div class='cas'>$promenna</div>";
}

nebo ne?

já ale potřebuji následující:
hlavicka.php
obsah->script, který se po kliknutí na input typu submit provede a zároveň zaktualizuje soubor hlavicka.php (stačila by klidně jedna proměnná, ale když se zaktualizuje celá hlavička, tak mě to bude klidně stačit)

btw. v tom návodu měli třeba ukázat, jak zobrazit text po najetí na odkaz, ale to už je jedno..

dík
krteczek
Profil
prosteobsah hlůavicky ulozis do nejake promenne a na kliknuti pouzijes DOM fce na zmenu obsahu hlavicky, na tohle nepotrebujes ani ajax...
one
Profil
krteczek
no to je pro mě španělská vesnice, nemohl by jsi mi to ukázat? sice jsem si něco o tom přečetl v manuálu, ale moc jsem toho nepobral

dík
krteczek
Profil
Nemohl, jen vim ze se to pres DOM dela, vice bys mohl zjistit asi v sekci javascript
one
Profil
krteczek
ok, pokusím se o tom zjistit trochu více a popřípadě se poptat v sousedních kategorií..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0