Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
BlastFX Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 8. 2007, 21:14:10
jak se dá zjistit, jaké rozlišení a jaký prohlížeč návštěvník stránky používá?
popř.: jak se dají zjistit i další parametry (OS,.....) a jak se dá zjistit PC hash na zjištění prohlížeče jsem zkoušel $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], ale to není zrovna nejspolehlivější způsob. |
||
bukaj Profil |
#2 · Zasláno: 15. 8. 2007, 21:21:17
BlastFX
jaké rozlišení Jedním slovem: Javascript. jaký prohlížeč na zjištění prohlížeče jsem zkoušel $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], ale to není zrovna nejspolehlivější způsob. Rozparsuj si to ;) |
||
BlastFX Profil * |
#3 · Zasláno: 15. 8. 2007, 21:43:53
bukaj
Rozparsuj si to ;) ja nemam problem s tim, že je tam napsanej browser i os a další blbosti najednou-vadí mi, že si to každej uživatel může nastavit jak chce, takže Opera se může inicializovat např. jako Mozila - právě toho se chci vyvarovat |
||
Acci Profil |
#4 · Zasláno: 16. 8. 2007, 00:20:32 · Upravil/a: Acci
Ale nijak se toho nevyvaruješ, jiná možnost není.
|
||
BlastFX Profil * |
#5 · Zasláno: 16. 8. 2007, 10:55:24
no já nevim-viděl jsem script od vsevjednom.cz (konkrétně to byl questbook), který to určoval správně-schválně jsem zkoušel si to v prohlížeči přenastavit, ale vždycky to identifikovalo správně
|
||
v6ak Profil |
#6 · Zasláno: 16. 8. 2007, 11:02:29
|
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
BlastFX Profil * |
#7 · Zasláno: 21. 8. 2007, 17:52:24
bohužel, moje stránky jsou na wz a wz nemá nakonfigurovanou direktivu browscap.ini
|
||
djlj Profil |
#8 · Zasláno: 21. 8. 2007, 17:54:05
BlastFX
Ten můj skript to právě kontroluje, jestli to jen není přenastavená Opera. Ona si tam totiž vždycky nechává i svou značku. |
||
Harkonnen Profil |
#9 · Zasláno: 21. 8. 2007, 21:00:24
bohužel, moje stránky jsou na wz a wz nemá nakonfigurovanou direktivu browscap.ini
Browscap se dá použít i externě. Viz http://browsers.garykeith.com |
||
BlastFX Profil * |
#10 · Zasláno: 23. 8. 2007, 12:26:28
djlj
Ten můj skript to právě kontroluje, jestli to jen není přenastavená Opera. Ona si tam totiž vždycky nechává i svou značku. Nezlob se na mě, ale od tebe tu žádnej script nevidim... |
||
nightfish Profil |
#11 · Zasláno: 23. 8. 2007, 12:36:14
BlastFX
djlj měl zřejmě na mysli vsevjednom.cz |
||
srigi Profil |
#12 · Zasláno: 23. 8. 2007, 14:02:26
browser_detect.php
detector-class.php
|
||
srigi Profil |
#13 · Zasláno: 23. 8. 2007, 14:06:21 · Upravil/a: srigi
|
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
BlastFX Profil * |
#14 · Zasláno: 28. 8. 2007, 20:05:32
thx
|
||
srigi Profil |
#15 · Zasláno: 30. 8. 2007, 20:46:10
Zistil som, ze to este nedetekuje Linuxovy prehliadac 'Dillo' a 'Links'. Ked bude cas updatnem.
|
||
nightfish Profil |
#16 · Zasláno: 30. 8. 2007, 20:48:09
srigi
Seamonkey 1.1.4 se mi hlásí jako Mozilla 1.8.1, což mi nepřijde úplně ideální (UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.6) Gecko/20070802 SeaMonkey/1.1.4) |
||
Časová prodleva: 7 měsíců
|
|||
SatchmO Profil * |
#17 · Zasláno: 15. 3. 2008, 12:01:13
Postnu svuj, ale taky to bude treba konkretne ten SeaMonkey a Firefox hlasit jako mozzilu :-/
var BrowserName, BrowserVersion; function Browser() { var Name = navigator.appName, Version = navigator.appVersion, Agent = navigator.userAgent, StartStr, EndStr; if(Name == "Microsoft Internet Explorer") { BrowserName = Name; StartStr = Version.indexOf("MSIE") + 5; EndStr = Version.indexOf(";", StartStr); BrowserVersion = Version.substring(StartStr, EndStr); if(Agent.indexOf("Opera") >= 0) { var pomStr = BrowserName + " " + BrowserVersion; StartStr = Agent.indexOf("Opera") + 6; EndStr = Agent.indexOf("[", StartStr)-2; BrowserVersion = Agent.substring(StartStr, EndStr) + ", identifikující se jako " + pomStr; BrowserName = Agent.substring(StartStr-6, StartStr); } } else if(Name == "Opera") { BrowserName = Name; StartStr = 0; EndStr = VerziaBrowsera.indexOf("("); BrowserVersion = Version.substring(StartStr, EndStr); } else if(Name == "Netscape") { if(Agent.indexOf("Netscape") >= 0) { BrowserName = Name; StartStr = Agent.lastIndexOf("/")+1; EndStr = Agent.length; BrowserName = Agent.substring(StartStr, EndStr); } else if(Agent.indexOf("Opera") >= 0) { StartStr = Agent.indexOf("Opera") + 6; EndStr = Agent.indexOf("[", StartStr)-2; BrowserVersion = Agent.substring(StartStr, EndStr); BrowserName = Agent.substring(StartStr-6, StartStr); StartStr = Agent.indexOf("/"); EndStr = Agent.indexOf("(", StartStr); var pomStr = ", indetifikující se jako " + Agent.substring(0, StartStr) + " " + Agent.substring(StartStr+1, EndStr); BrowserVersion = BrowserVersion + pomStr; } else if(Agent.indexOf("rv:") >= 0) { BrowserName = "Mozilla"; StartStr = Agent.indexOf("rv:") + 3; EndStr = Agent.indexOf(")"); BrowserVersion = Agent.substring(StartStr, EndStr); } else if((Agent.indexOf("Nav") >= 0) || (Version.substring(0, 1) == "4")) { if(Agent.indexOf("Nav") >=0) BrowserName = Name + " Navigator"; else BrowserName = Name + " Communicator"; StartStr = 0; EndStr = Version.indexOf("["); BrowserVersion = Version.substring(StartStr, EndStr); } else if(Version.substring(0, 1) == "3") { BrowserName = Name + " Navigator"; StartStr = 0; EndStr = Version.indexOf("("); BrowserVersion = Version.substring(StartStr, EndStr); } else { BrowserName = Name; StartStr = 0; EndStr = Version.indexOf("("); BrowserVersion = Version.substring(StartStr, EndStr); } } else { BrowserName = Name; BrowserVersion = Version; } } |
||
Časová prodleva: 1 rok
|
|||
swenhakon Profil * |
#18 · Zasláno: 8. 8. 2009, 01:44:04
to srigi:
Ten zip není k nalezení mohl bys ho prosím hodit někam kde to nezmizí? A napsat to tady. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0