Autor Zpráva
Takekecy
Profil
Ahoj, potreboval bych radu. Vkladam obsahovou cast stranky pomoci include. Ale nevim jak mam dat title taky tem vlozenym castem. Teda ja ho tam dostal, ale kdyz sem se dival, tak byl napsany jenom v prohlizeci, ale searchboti brali porad ten hlavni. Dik

<?php echo "<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>"?>


<!DOCTYPE html
PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="description" content="Popis stranky." />
<meta name="keywords" content="slova, ktera, charakterizuji, web" />
<meta name="author" content="*****" />
<meta name="robots" content="index,follow" />
<meta name="googlebot" content="snippet,archive" />
<meta name="Content-language" content="cs" />
<title>Stavba pocitace</title>

<style type="text/css">@import "csss/style.css";</style>
<!--[if IE]><style type="text/css">@import "csss/style_ie.css";</style><![endif]-->
<style type="text/css">@import "csss/menu.css";</style>


</head>


<body>
<!-- ZACATEK - FREEHOSTING REKLAMA LISTA -->
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
document.write('<sc'+'ript src="http://hostuju.cz/reklama/lista.php" type="text/javascript"></scr'+'ipt>');
</SCRIPT>
<!-- KONEC - FREEHOSTING REKLAMA LISTA -->

<div id="strankaobal">
<div id="strankaobal1">
<div id="strankaobal2">

<div id="strankahlavicka">

</div>

<div id="strankavnitrek">
<div id="strankavnitrek2">

<div id="levypanelobal">
<div id="levypanelvnitrek">

<div id="menu_text">
<p>MENU</p>
</div>


<div>
<?php
$n=$_REQUEST['id'];
echo '<ul id="navigace">';
if ($n=="data/uvod") {$styl="aktivniodkaz";} else {$styl="navigace";}
echo "<li><a class='$styl' href='data/index.php?id=uvod' title='Úvod do stavby PC'>úvod</a></li>";

if ($n=="data/next"){$styl="aktivniodkaz";}else{$styl="navigace";}
echo "<li><a class='$styl' href='index.php?id=data/next'>Next</a></li>";

if ($n=="data/#"){$styl="aktivniodkaz";}else{$styl="";}
echo "<li><a class='$styl' href='index.php?id=data/#'>3</a></li>";

if ($n=="data/#"){$styl="aktivniodkaz";}else{$styl="";}
echo "<li><a class='$styl' href='index.php?id=data/#'>4</a></li>";

if ($n=="data/#"){$styl="aktivniodkaz";}else{$styl="";}
echo "<li><a class='$styl' href='index.php?id=data/#'>5</a></li>";
?>
</ul>
</div>

</div>
</div>

<div id="pravypanelobal">
<div id="pravypanelvnitrek">

<div id="reklama_text">
<p>REKLAMA</p>
</div>

<div>
<p>Lorem ipsum dolor sit amet...</p>
</div>

</div>
</div>

<div id="hlavnipanelobal">
<div id="hlavnipanelvnitrek">


<?php
$id = $_REQUEST['id'];
$obsah = $id. ".php";
if (File_Exists ($obsah)):
include $obsah;
else:
include "data/uvod.php";
endif;
?>


<div id="hlavnipanelpaticka">
<h1>Patička obsahu</h1>
</div>

</div>
</div>

<div class="resetovac"> </div>

</div>
</div>

<div id="strankapaticka">
<h1>Patička stránky</h1>
</div>

</div>
</div>
</div>

</body>


</html>
Alphard
Profil
title patří do hlavičky
nejlépe to asi uděláš tak, že do includovaných stránek vložíš:
$title = "Nadpis stránky";
$obsah = "Obsah stránky";
hned na začátku includuje a potom dáš na potřebná místa
echo $title;
a
echo $obsah;
Takekecy
Profil
No to jo, ale kdyz si pak zobrazim zdrojak tak tam budu mit dve hlavicky kdyz udelam celou novou aji v tom includovanem souboru, coz znamena ze taky dvakrat title...
Alphard
Profil
ne, proč?
v $title je jenom hodnota tilte
a budeš mít:
<?php include "soubor.php"; ?>
<html>
<head>
... hlavičky ...
<title><?php echo $title; ?></title>
</head>
<body>
... tady jsou nějaké divy, menu, atd ...
<?php echo $obsah; ?>
... ukončíš divy ...
</body>
</html>
Takekecy
Profil
aha tak a kde urcim to co ma byt v tom title?..
ph@tE
Profil *
Takekecy
V tom soubor.php, který includuješ.

Soubor s názvem soubor.php:
$title = "Titulek stránky";
$obsah = "<p>Obsah stránky</p>";

Soubor index.php, nebo jak si ho nazveš:
<?php include "soubor.php"; ?>
<html>
<head>
<title><?php echo $title; ?></title>
</head>
<body>
<?php echo $obsah; ?>
</body>
</html>

A konečný kód, který se odešle prohlížeči, bude:
<html>
<head>
<title>Titulek stránky</title>
</head>
<body>
<p>Obsah stránky</p>
</body>
</html>
Takekecy
Profil
Jj presne, dokonce to i chapu, ale nevim jak mam zaclenit to echo obsahu do toho mojeho kodu. Ja tam mam zobrazeni te obsahove stranky udelane tahle:
<?php


$id = $_REQUEST['id'];

$obsah = $id. ".php";

if (File_Exists ($obsah)):

include $obsah;

else:

include "data/uvod.php";

endif;

?>

a jak to mam ted prepsat to mi nak nedochazi...
Takekecy
Profil
Nikdo nevi? :O Sakrys... Zkuste to pls :)
Alphard
Profil
ten tvůj kód z 17.8.2007 00:19:43 dáš na začátek souboru
a dále dáš: (okopírováné od ph@tE, samozřejmě jen ukázka)
<html>
<head>
<title><?php echo $title; ?></title>
</head>
<body>
<?php echo $obsah; ?>
</body>
</html>
Takekecy
Profil
Aha takhle dik, uz to funguje. Ale zjevne to neni uplne tak idealni. S tim, ze ja budu rekneme mit 8 odkazu v menu, tak v kodu budu nacitat nahore 8 stranek hned na zacatku a pak je volat pres 8 ruznych titlu a obsahu coz neni asi uplne idealni. Nehlede na to ze mam nadpisy stylovane, takze musim este zvlast volat 8 nadpisu :D Nejake elegantni reseni by bylo? :)
Alphard
Profil
OMG? jakejch 8 nadpisů?
includuješ 1 soubor, 1x title a 1x obsah
k čemu si myslíš, že je tam ta část
$id = $_REQUEST['id'];
$obsah = $id. ".php";
Takekecy
Profil
A tak, sorry PHP se musim naucit, I know. Dik.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: