Autor Zpráva
Demitra11
Profil
tento script by mal robyt ze ked je prihlaseny sa zobrazy clesnke menu a ked nie tak login.php takze formular

kod:

<?php
if (prihlasen)
session_start();{
$_SESSION['prihlasen']){ and @$_SESSION['prihlasen']!=1)
<a href="login/logout">logout</a>
}elseif{
include "login/login.php";
}}
?>

poradte pise chybu a neviem co mam robyt
djlj
Profil
Otvíráš závorku z nějakého důvodu o řádek níž.
Demitra11
Profil
kod:

<?php
if (prihlasen)
session_start();
$_SESSION['prihlasen'] and @$_SESSION['prihlasen']!=1
<a href="login/logout">logout</a>
}elseif{
include "login/login.php";
?>



vypisuje:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:wampwwwprojek_php ovy_projektforum80loginindex.php on line 5
nightfish
Profil
Demitra11
jestli nechceš o php nastudovat alespoň základy, tak se na to fakt vykašli a jdi hrát fotbal
djlj
Profil
Nemá to být spíš takhle?

<?php

session_start();
if (isset($_SESSION['prihlasen']) && $_SESSION['prihlasen']==1){
echo '<a href="login/logout">logout</a>';
}
elseif{
include "login/login.php";
}
?>
krteczek
Profil
1. session start patří na začátek scriptu
2. máš tanto zápis:


if(podminka) session_start();

což znamená že jestli je splněná podmínka nastartuješ session, proto ti to nechcebrát už tu { protože už tam je script který se má vykonat a tu podmínku ukončuje (když nedáš { tak první příkaz do ; je považovaný za blok kodu ktery se ma vykonat při splnění podmínky
krteczek
Profil
djlj: promiň, ale jak můžeš kontrolovat jestli je session nastavena když nemaš nastartovane session?
djlj
Profil
krteczek
Tak budou ty řádky opačně, no.
krteczek
Profil
djlj: OMG!(upraveno na slušnější verzi) :-D Já to vím, ty bys na to přišel ale tázající se nejspíš zase zeptá...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0