Autor Zpráva
doktor.pk
Profil *
zdravim vsechny,

jsem začátecník v php a potřeboval bych poradit. Dělám si vlastní guestbook a řeším problém s refreshem :( vkládám zprávy přes obyčejný formulář a zapisuji do databáze přes $_POST['']. Ale když mi pak uživatel stiskne F5 tak se zpravička vkládá znova a znova :(

poradí mi někdo jak toto nejelegantněji vyřešit? díky za kažkou radu...
DJ Miky
Profil
Přesměrovat pomocí header() na tu samou stránku, tím se vymažou post data.
K.
Profil *
Ještě je dobré nastavit stavový kód.
Viz:
http://php.vrana.cz/http-metody-get-a-post.php
doktor.pk
Profil *
kouakl jsem do manuálu na ten header() ale jsem z toho krapitek mimo, mužeš mi to Miky nejak popsat vic? Popsat to jako pro uplného amatéra? Jeste jsem ted nasel toto:
$_SESSION['refresh'] = false;
$_SESSION['refresh'] = true;

máte to nějak ozkoušené?
DJ Miky
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=56 782

Konkrétně:
header('Location: http://server.cz/adresa_guestbooku.php', TRUE, 303);

Ale nesmíš před tím mít žádný výstup, ani mezery nebo nové řádky.
doktor.pk
Profil *
waw, diky chlape, funguje tooooo ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: