| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Pery Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 8. 2007, 17:39:15
Dobrý den, snažím se otakové jakoby přihlášení, ale bohužel vždy když se pokusím přihlásit hlasí mi to mojí chybovou hlášku "Bohužel nemáte dostatečné oprávnění k prohlížení této stránky!" . Z knížky ze které se php učím píší, že by mohla být chyba v souboru php.ini při volání session_start(); a to na v části session.save_path, kde by měla být platná cesta k nějakému adresáři, adresář jsem vytvořil a snažil jsem se naněj v souboru php.ini odkázat, ale nebyl jsem úspěšný. Přikládám i kód mého pokusu:
<?php session_start(); $_SESSION['username'] = "Petr12345"; $_SESSION['authuser'] = 1; ?> <html> <head> <title>WEB</title> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" /> </head> <body> <?php $oblíbenýfilm = urlencode( 'Život Briana' ); echo "<a href='filmoteka.php?oblfilm=$oblíbenýfilm'>"; echo "Další informace k Filmu!"; echo "</a>"; ?> </body> </html> ---------------------------------------------------------------------- ----------- <?php session_start(); //ověření hesla if ( $_SESSION['authuser'] != 1); { echo "Bohužel nemáte dostatečné oprávnění k prohlížení této stránky!"; exit(); } ?> <html> <head> <title>Filmový web - <?php echo $_REQUEST[ 'oblfilm' ]; ?> </title> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" /> </head> <body> <?php echo "Vítejte na našem webu . "; echo "Přihlášený uživatel: " . $_SESSION[ 'username' ]; echo "<br />"; echo "Můj oblíbený film je "; echo $_REQUEST[ 'oblfilm' ]; echo ".<br />"; $hodnoceni = 5; echo "tento film hodnotím známkou: "; echo $hodnoceni; ?> </body> </html> Z první stánky bych se měl dostat na druhou, ale jak už jsem psal dostanu se pouze na chbovou hlášku. Možná mám chbu i v kódu ale několikrát jsem si to kontroloval a nic jsem nenašel. Kdyby někdo věděl co dělám špatně byl bych mu vděčný. Ještě dodávám že vše testuji doma na svém počítači kde mám nainstalován apache, php a mysql databázi. |
||
| Apostolus Profil |
#2 · Zasláno: 22. 8. 2007, 18:17:24
Máš chybu na tý druhý stránce. Máš tam navíc středník:
if ( $_SESSION['authuser'] != 1) ; { echo "Bohužel nemáte dostatečné oprávnění k prohlížení této stránky!"; exit(); } tak ho smaž |
||
| Pery Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 8. 2007, 18:23:24
Velice, velice děkuji, ten bych hledal hodně dlouho :)
|
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0