« 1 2 »
Autor Zpráva
HGD
Profil
zdravim, chci si udělat galerii, kde není použitá DB ale jen pomocí PHP z obrázků v souboru.
Poradíte pls, jestli to nějak de...
Alphard
Profil
kdo si myslíš, že bude tolik podrobností číst? :-) dej sem script, kterým ji vytváříš, nebo to aspoň trochu popiš
HGD
Profil
script právě žádnej nemam, prostě potřebuju, aby když mam v souboru miniatury, aby se vypsaly na stránku+stránkování viz ZDE
Alphard
Profil
já bych rád poradil, ale dokud mi neřekneš, kde máš ty obrázky uložené a jak, tak bohužel
aby když mam v souboru miniatury
třeba tohle nechápu, to máš v nějakém texťáku uložené cesty k obrázkům, nebo jak?
nebo souborem myslíš adresář? nevím
HGD
Profil
jo, no, mam adresář "data" a v něm sou miniatury, který chci vypsat na stránku a nastránkovat v určitym počtu, např 20
Alphard
Profil
aha, to je jiná :-)

opendir()
while ($file = readdir())
$images[] = $file;
sort() (možná zbytečné, zajistí načtení vždy ve stejném pořadí)
for ($i = 21; $i <= 40; $i++) // od 21 do 40
echo $images[$i];
closedir()


nebo glob(), ale moc často ji nevidím použitou, nevím, jak je to s podporou
Romanticka
Profil
da se tohle napsat normalne jako script PHP do staticke stranky? Samozrejme uz pak nebude .htm, ale .php
Jde mi jen o to, ze kdyz to vlozim do stranky zda to bude fungovat, nebo se k tomu musi jeste neco pridat.
Alphard
Profil
Jde mi jen o to, ze kdyz to vlozim do stranky zda to bude fungovat, nebo se k tomu musi jeste neco pridat.
nebude, je to pouze návrh řešení, naznačení postupu, musí se ještě doplnit proměnné, zadat adresář s obrázky, upravit výstup v cyklu for a vytvořit navigaci pro další stránky
HGD
Profil
mno, a jak tam mam doplnit ten adresář?
Alphard
Profil
mno, a jak tam mam doplnit ten adresář?
co třeba začít tím, že najdeš první funkci (opendir) v manuálu na php.net a podíváš se na příklady?
HGD
Profil
poradíte mi někdo s tim vypisovánim obrázků?
Bych potřeboval aby se vyplňovala stránka po řádcích, takže třeba 4 nařádek a pak by se začal další řádek atd.
HGD
Profil
notak lidi, PLS, potřeboval bych pomoct, výpis na stránku už sem dal dokupy, ale nemůžu furt dát dohromady stránkování, POMOC
bukaj
Profil
HGD
ale nemůžu furt dát dohromady stránkování
Hledání neznáš? IMHO se to tu na diskusi řeší (téměř) dennodenně.
HGD
Profil
IMHO? hledal sem to, ale nic nenašel, ani co to to IMHO vůbec je nebo wo co se jedná ???...
djlj
Profil
HGD
To je taková stupidní iternetová machrovinka (něco jako tvoje PLS). Znamená to česky něco jako „podle mého mínění“.
Mastodont
Profil
-- pozdě --
HGD
Profil
mno, pěkný, tak už sem to pochopil, ale to stránkování je v pohodě když bych to dělal přes DB, ale jestli by to šlo bez DB a ukládání do souborů, prostě jenom počítánim obrázků na stránce atd...

Už sem dal do kupy jak to vypsat v max. počtu na 1 stránku, ale newim jak vypsat na další stránku ten zbytek atd...
krteczek
Profil
máš nějakou sumu třeba 333 => množství
a chceš stránkovat po 15, => $množstvíNaStránce
jak to udělat? Je to obyčejné počítání,
1. potřebuješ vědět kolik budeš mit stránek => $početStránek = ceil($množství/$množstvíNaStránce)
2. potřebuješ vědět, na které strance jsi => $_GET['stránka'] = 5
3. poslední vypsaná hodnota? $poslední = ($_GET['stránka'] * $množstvíNaStránce) ;
4. zjistíme počáteční vypisovanou hodnotu: $prvni = $posledni - $množstvíNaStránce;
5. máme všechny důležité hodnoty pro vypsání aktuální stránky...
6. jak zjistíš předchozí stránku, následující, první, poslední?
...
HGD
Profil
mno pěkný no, na to bych možná taky přišel kdybych věděl že to budu potřebovat, ale nepřišel sem na to, jak určim první obrázek na druhý stránce ?
krteczek
Profil
HGD: takhle, počítá se stím že budou další položky přibývat, takže když tu stránku generuješ tak je to aktualní stránka, nezajímá tě co je na jiné stránce...
DNX
Profil *
a co se podivat na tutorial o PHP na linuxsoftu
a precist si dil strankujeme data????????
HGD
Profil
jestli sis to tady nepřečet, tak se ptam jak nastránkovat obrázky BEZ databáze, jestli to vůbec teda de
krteczek
Profil
HGD:jestli sis nevšim tak ti nabízím řešení které je univerzální ad už stránkuješ cokoliv
HGD
Profil
to už sem taky pochopil, ale na to abych neměl na každej ze stránek stejný obrázky, tak potřebuju nějakym způsobem tu první na tej kterej stránce určit, a to newim jak....
HGD
Profil
tak jak na to koukam, tak nakonec bude bohužel nejspolehlivější použít zase DB co?
krteczek
Profil
HGDpřečti si ještě jednou můj příspěvek z 9.9.2007 12:16:15
HGD
Profil
však já sem to přesně tak použil, ale nevim jak mam najít obrázek, kterej má bejt první na další stránce, mě to takle vypisuje na každej straně ty samí obrázky
krteczek
Profil
chytrému napověz... hloupému řekni ad to udělá v html, ručně, nebo si na generování galerie vezme třeba tento nástroj, má to tu výhodu že tomu řekneš kde jsou fotky, nastavíš rozměry fotekkteré chceš aby to mělo a rozměry náhledů a necháš vygenerovat galerii
je to bez přemýšlení a za 10 minut
HGD
Profil
tak takovou věc teda opravdu nechci, chci se taky něco přiučit !!!
Přišel sem už na to, že to půjde přes pole array() tak se s tim a s linuxsoftem teď trápim, tak uvidim jestli mi to nějak pude
krteczek
Profil
takže doplním postup:
1. načteš všechny názvy obrázků v adresáři do pole (viz. Alphard 23.8.2007 23:07:41)
2. zjistíšjejich počet => count($array)
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0