Autor Zpráva
kachnak
Profil *
$subor = $_FILES['browse']['tmp_name'];
$subor_name = $_FILES['browse']['name'];

zdravim toto pouzivam dlshiu dobu ale neviem co znamena to ['tmp_name']; da sa zistit velkost suboru ktory idem nahrat uz pred tym ako dam move_uploaded_file? nieco ako $subor = $_FILES['browse']['size']; ??? vdaka... daju sa aj nejake ine informacie ziskat este pred uploadom?
Apostolus
Profil
1. )Soubor, který nahráváš se nejdřív uloží na tempu a tedy $_FILES['browse']['tmp_name']; je právě ten soubor.
2. ) $subor = $_FILES['browse']['size']; je velikost souboru a zjistíš ho, ještě před nahrátím, resp. před move_uploaded_file
3. ) ještě se dá zjistit typ nahrávaného souboru, tedy: $subor = $_FILES['browse']['type'];
Ni7R0
Profil
Na otázku jste si již sám odpověděl, $_FILES['soubor']['size'] je velikost souboru v bytech. A tmp_name je unikátní generovaný název souboru, pod jakým se ukláda ještě před dalším zpracováním (než ho někam přesunete vy).

Edit: Tak jsem přišel s křížkem po funuse, ale když jsem to psal, odpověď tu ještě nebylo. Holt musím před odpovědí víc refreshovat :)
joejoe
Profil *
pred uploadem muzes zjistit velikost souboru maximalne na urovni javascriptu.

je mozne omezit velikost souboru:
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000" />


V prubehu se da velikost zjistit pomoci uploadprogress_get_info()

viz. http://cz.php.net/manual/en/features.file-upload.php

$_FILES['browse']['size'] lze pouzit pred volanim move_uploaded_file

$_FILES['browse']['tmp_name'] - je docasne jmeno souboru, je to spis bezpecnostni prvek (zabrani vicenasobnemu pristupu, cteni souboru, ktery neni jeste kompletni, atd.)
Ni7R0
Profil
joejoe
Řekl bych, že to půjde jedině s ActiveX, javascript fukce pro přístup k souborům nemá.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0