Autor Zpráva
mosba
Profil
Ahoj,

zajimalo by mne, jak se bezne resi tato situace:

Stranka zobrazuje data z nejake DB tabulky. Je na ni formular, pomoci ktereho lze omezit zobrazena data. Po zadani formu se uz zobrazuji jen data, ne form. Pokud form zustane prazdny, tak se listuje vsemi zaznamy v tabulce (bez WHERE). Podle pripadneho zadani do formulare vytvorim k SELECTu WHERE. Kam se bezne uklada WHERE (nebo zadani z formulare, to je jedno), abych si ho pamatoval pri listovani vysledky dotazu na strance? Do cookies nebo session? Nebo se to resi nejak vubec jinak (kdyz jsou vyple cookies tak pujde listovat jen vsemi zaznamy v tabulce)? Prece si kvuli tomu nebudu maskovat form do paginace a predavat to hiddenem, natoz to posilat radkem jako GET!

Zajimalo by me, jak to resi ostre webove aplikace.
Diky.
Joker
Profil
natoz to posilat radkem jako GET
Tak to dělá třeba Google a netváří se, že by to nějak vadilo ;-)
Záleží o jak "kritickou" webovou aplikaci jde, ale osobně jsem to taky řešil GETem.

Samozřejmě teda ne něco takovéhoto:
(...)/stranka.php?sql=where%20x=1
to by asi moc vhodné nebylo :)
Joker
Profil
Prostě když použiju parametry podle Google, prvních deset záznamů:
neco.php?q=cokoliv
a druhých deset záznamů:
neco.php?q=cokoliv&start=10
mosba
Profil
Zajimave. Diky.
Nemam s tim problem technicky, spis me zajima, jestli je na to nejaka obvykle pouzivana cesta. Musi to byt dost casto delana vec.
Takze GET. Jeste 1 diky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0