Autor Zpráva
slunlcko
Profil
Zdravím.. začínám si jen tak hát s php a nyní se mi tu vyskytl problém, který vubec neumím vyřešit:
Podle návodu na jakpsatweb jsem si nakopíroval toto do souboru index.html::

while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek) ):
echo "<p><a href='index.php?cist=";
echo $zaznam["id"];
echo "'>";
echo $zaznam["titulek"];
echo "</a><br> ";
echo $zaznam["uvod"];
echo "<br>";
echo "Přidal: ";
echo $zaznam["autor"];
echo " ";
echo "<p>".date("j.n.Y G:i:s", ($zaznam["cas"]))."<BR>
";
echo "</p>";
endwhile;
?>


Mohl by mi prosim Vás někdo vysvětlit když mám <a href='index.php?cist= jak se nastavuje funkce $cist ??? Děkuju moc :)
Alphard
Profil
$cist není funkce, ale proměnná, měla by se tam vypsat pomocí echo $zaznam['id']; z databáze
jestli to nefunguje, tak dej za mysql_query echo mysql_error();
nightfish
Profil
jak se nastavuje funkce $cist
$cist není funkce, nýbrž proměnná

doporučuji nezačínat s kopírováním kódů, nýbrž postupně
http://linuxsoft.cz/php

EDIT: pozdě
slunlcko
Profil
s linuxsoftem si taky casto povidam...
ok takhle.. mam tam to <a href='index.php?cist= a ja chci kdyz nekdo na ten odkaz clickne tak aby se objevil zbytek toho článku.. už jsem projížděl i RS jako je PHP-fusion atd. jenže nejsem schopen pochopit jak to mám udělat!! xD asi se budu muset vrátit k HTML xD
nightfish
Profil
slunlcko
do index.php dáš třeba

if (isSet($_GET['cist'])) $cist = $_GET['cist']; else $cist = "";

if (!empty($cist)) {
// a tady bude vypsani clanku podle hodnoty $cist (z databaze, ze souboru, ...)
}
slunlcko
Profil
nightfish je me zlaticko :-*

Děkuju moooc... už chápu @}->--
slunlcko
Profil
jen ještě.. bože ja jsem n00b.. kdyz tam dám:
if (isSet($_GET['cist'])) $cist = $_GET['cist']; else $cist = ""; 


if (!empty($cist)) {
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek) ):
echo $zaznam["autor"];
endwhile;
}


vypíší se mi všichni autoři. Jak to udělám, aby se mi vypsal jen autor onoho článku??
nightfish
Profil
Jak to udělám, aby se mi vypsal jen autor onoho článku??
upravíš dotaz do databáze tak, aby se vybral jenom řádek s tím článkem - záleží na tom, jakou máš strukturu tabulek
slunlcko
Profil
aaaha a to udělám jak?? xD
Alphard
Profil
a to udělám jak?
jak už psal nightfish, neznáme tvou struktutu tabulek
syntaxe bude: select autor from clanky where id_clanku = xxx;
ale musíš si to upravit do tvé struktury
slunlcko
Profil
super a misto toho XXX napisu co??
v tabulce TEST mam 5 sloupcu: ID TITULEK UVOD AUTOR DATUM
takze to bude:
select autor from test where id = ???A TADY CO???


kdyz chci aby to vypsalo u IDcka na ktere se clicklo.. Tech IDček je tam vic tak abych to nemusel vypisovat pro kazde zvlast

SRRY ZA DIAKRITIKU
slunlcko
Profil
Dobre už jsem to zvládl sám.. děkuju vám moc za rady
Pavel Vlček
Profil *
Dobrý den. Můžete mi někdo proím poslat kód celého souboru vypisclanku.php? V archyvu jak pát web ten soubor v říkladech není.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: