« 1 2 »
Autor Zpráva
FoxK!ll3r
Profil *
<?php if($_GET["new"]== "1."): ?>
<? readfile("articles/novinky/1.");
else: echo ('<a href="novinky.php?new=1.">1.</a>');?><?php endif; ?>

<?php if($_GET["new"]== "a"): ?>
<? readfile("articles/novinky/a");
else: echo ('<a href="novinky.php?new=a">a</a>'); ?><?php endif; ?>

- mam s tim problem :
Kdyz se klikne na odkaz 1 tak se vypise spravne soubor lae je za nim odkaz na clanek a . a za 2.kdyz kliknu na okdaz a tak pred textem je ten odakz na clanek 1 :((( . Poradte mi prosi majk to mam udelat dekuji predem
Alphard
Profil
1. neopakuj pořád <? atd. na začátek dej <?php a na konec ?>, nemusí to být na každém řádku
2. k problému: else se větev při neplatné podmínce, takže to ani nemůže jít
3. echo je jazykový konstrukt, řetězec může být sice v závorkách, ale také nemusí a je zvykem ho dávat jenom do uvozovek

<?php
if($_GET["new"]== "1."):
readfile("articles/novinky/1.");
echo '<a href="novinky.php?new=1.">1.</a>';
endif;

if($_GET["new"]== "a"):
readfile("articles/novinky/a");
echo '<a href="novinky.php?new=a">a</a>';
endif;
?>
tiso
Profil
Prečo stále ukončuješ a začínaš php mód? Popíš čo chceš vlastne dosiahnuť.
FoxK!ll3er
Profil *
Sice diky, ale ted se ten odkaz neobjevi vubec a jen blby chyby notic (vim ze notice je kvuli Easy php)..
nightfish
Profil
Sice diky, ale ted se ten odkaz neobjevi vubec a jen blby chyby notic (vim ze notice je kvuli Easy php)..
1) bez toho, abys nám řekl, jaký Notice se zobrazuje, ti nikdo neporadí
2) blby notice není kvůli easy php, ale kvůli prasáckému kódu
tiso
Profil
doplním:
2) premenná $_GET["new"] totiž vôbec nemusí existovať
FoxK!ller
Profil *
Notice: Undefined index: new in c:programyinterneteasyphp1-8www esyArticles ovinkylink on line 3
Notice: Undefined index: new in c:programyinterneteasyphp1-8www esyArticles ovinkylink on line 10

Tak mi prosim poradte co s tim .. uz se nevim rady :(((
tiso
Profil
FoxK!ller Asi sa musím opakovať: Popíš čo chceš vlastne dosiahnuť!
FoxK!ller
Profil *
- mam s tim problem :
Kdyz se klikne na odkaz 1 tak se vypise spravne soubor ale je za nim odkaz na clanek a . a za 2.kdyz kliknu na okdaz a tak pred textem je ten odakz na clanek 1 :((( . Poradte mi prosi majk to mam udelat dekuji predem
tiso
Profil
nejak takto:
if(isset($_GET['new'])){//zobraz novinku

if(file_exists('articles/novinky/'.$_GET['new'])){
readfile('articles/novinky/'.$_GET['new');
}
else{
echo 'neplatný názov novinky';
}
}
else{//zobraz menu
echo '
<a href="novinky.php?new=1.">1.</a>
<a href="novinky.php?new=a">a</a>';
}


potom sa dajú použíť také finty ako použitie poľa, databázy a podobne...
FoxKIller
Profil *
<? if(isset($_GET['new']){//zobraz novinku

if(file_exists('articles/novinky/'.$_GET['new'])){

readfile("articles/novinky/1.");

}

else{

echo 'neplatný názov novinky';

}

}

else{//zobraz menu

echo '

<a href="novinky.php?new=1.">1.</a>

<a href="novinky.php?new=a">a</a>';

} ?> tak to udelam o nono to hazi chybu na lajne 1
FoxKIller
Profil *
Parse error
tiso
Profil
if(isset($_GET['new'])){//zobraz novinku
FoxK!ller
Profil *
Dekuji uz to funguje . Nevim ja kse vam ma odvdecit :)) . Jeste jednou dik :)
FoxK!ller
Profil *
Jo a jeste malou prozbu : <? if(isset($_GET['new'])){//zobraz novinku

if(file_exists('articles/novinky/'.$_GET['new'])){

readfile("articles/novinky/1.");

}

else{

echo 'Nelze zobrazit';

}

}

else{//zobraz menu

echo '

<a href="novinky.php?new=1.">1.</a>

<a href="novinky.php?new=a">a</a>';

} ?>

jak udelat kdyz kliknu na odkaz "a" aby se vpsal soubor a ??? dekuji
nightfish
Profil
readfile("articles/novinky/".$_GET['new']);
akorát by to chtělo ještě obsah proměnné $_GET['new'] otestovat, zda-li neobsahuje nějaké podvratné jméno souboru...
tiso
Profil
ešte som zabudol zmeniť jeden riadok:
readfile('articles/novinky/'.$_GET['new']);
opravil som pôvodný skript...
FoxK!ller
Profil *
Jo a jeste malou prozbu : <? if(isset($_GET['new'])){//zobraz novinku

if(file_exists('articles/novinky/'.$_GET['new'])){

readfile("articles/novinky/1.");

}

else{

echo 'Nelze zobrazit';

}

}

else{//zobraz menu

echo '

<a href="novinky.php?new=1.">1.</a>

<a href="novinky.php?new=a">a</a>';

} ?>

jak udelat kdyz kliknu na odkaz "a" aby se vpsal soubor a ??? dekuji
FoxK!ller
Profil *
Jo aj sem blbec uz to funguje vse jak ma dekuji mnohokrat.. :)
FoxK!ller
Profil *
a jeste mala prozba: jak zapisovat na zacatek souboru? Vim ze se pouziva w+ ale tosamze puvodni obsah,.. vim ze sten soubro ma nacist do promene a potom vypsat ale me se to nejak nepovedlo... :(
Alphard
Profil
r+
FoxK!ller
Profil *
nejde to r+ mi to taky smaze
FoxK!ller
Profil *
upresnim:prepise prvni zapis
Alphard
Profil
to je novinka, snad půjde tohle

function pridej_text_na_zacatek ($soubor, $obsah)
{ if (file_exists ($soubor))
{ $delka = filesize($soubor);
if ($delka > 0)
{ $hn = fopen ($soubor, "r");
$text = fread($hn, $delka);
fclose ($hn); } }
if (isset ($text))
$zapis = $obsah.$text;
else
$zapis = $obsah;
$hn = fopen ($soubor, "w");
$zk = fwrite ($hn, $zapis);
fclose ($hn);
return $zk; }

$soubor = "soubor_pro_zapis.txt";
$obsah = "text, který se má zapsat";

pridej_text_na_zacatek ($soubor, $obsah);
FoxK!ller
Profil *
:)
FoxK!ller
Profil *
hm to je nejaky slozity :/
Alphard
Profil
taky se mi zdá :-) původně jsem byl na pár řádcích, zkoušel jsem různé parametry pro fopen(), rewind() atd. :-) a nakonec tohle, třeba mě nebo někoho jiného ještě něco napadne

ale dal jsem to do funkce
tu vlož někam na začátek scriptu
stačí měnit toto:
$soubor = "soubor_pro_zapis.txt";
$obsah = "text, který se má zapsat";
a nakonec zavolej
pridej_text_na_zacatek ($soubor, $obsah);
FoxK!ller
Profil *
jj,dik
FoxK!ller
Profil *
a co am bejt jako misto toho pridej_text_na_zacatek?? Fwrite???
FoxK!ller
Profil *
mno nejak to vubec nechapu
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: