Autor Zpráva
Randy
Profil *
Ahoj,
mam problem s kodovanim, nevim jestli se to tyka primo PHP, ale mohlo by. Mam stranku ulozenou v UTF-8, meta charset ma taky UTF-8 a MySQL mam taky v UTF-8. Ale pri vypisu z DB to vypisuje kraviny. Tak jsem pouzil

$text = iconv("cp1250", "utf-8", $text);

a uz to je lepsi, ale stale jeste například misto "ě" to pise "?" atd... Nema nekdo s timhle zkusenost? Diky
Alphard
Mam stranku ulozenou v UTF-8, meta charset ma taky UTF-8 a MySQL mam taky v UTF-8.
nemáš :-) jinak by to fungovalo

míchat do toho cp1250 je blbost
zkus jedno z tohoto
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
Randy
Profil *
Vyborne, funguje, diky moc :-) Jeste se chci zeptat, mam teda neco blbe ja nebo se tohle musi delat vzdycky? Delal jsem vzdycky weby v cp1250 a ted s tim utfkem mi to blblo. Mam v tom kodovani trochu zmatek :-)
Ohledne:
Mam stranku ulozenou v UTF-8, meta charset ma taky UTF-8 a MySQL mam taky v UTF-8
nemáš :-) jinak by to fungovalo

Prave ze mam pocit ze mam :-) PSPad mi ukazuje utf-8, v kodu snad vidim dobre ten charset a v phpmyadminu to pise kodovani utf-8 :-) Jeste me napada poslat PHP header, ale nevim, nikdy jsem se timhle nezabyval a ani to prilis nechapu :-)

Chtel bych jen poucit jak se to s tim ma, abych se pro priste uz nemusel ptat :-) diky :-)
Mastodont
http://molhanec.net/mysql_cestina_minifaq.html
Randy
Profil *
Vyborne, diky!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0