« 1 2 »
Autor Zpráva
mav
Profil *
Ahoj na stránku vypisuji název souboru je mozne nejak odstranit koncovku aby se
zobrazil pouze popisek? Dik moc
Jack Finger
Profil
myslím že nějak takhle:
*.php -> echo str_replace(substr($soubor, -3, 3), "", $soubor);
Alphard
Profil
ano, jestli nepoužíváš nějaké složitější koncovky, tak stačí explode() a rozdělit podle .
Jack Finger
Profil
nebo, ale to zase nesmí mít třeba soubor: config.class.php
mav
Profil *
Ja vypisuji echem obrazek a u neho je popisek. takze takhle echo str_replace(substr($soubor, -3, 3), "", $soubor); by to asi neslo... leda to umisti do promene. moho se zeptat jak?
Jack Finger
Profil
obrázek: odkud, jaká proměnná?
Jack Finger
Profil
prostě:


// nefunguje pro soubory s více tečkama
$obrazek = 'ahoj.jpg';
$img = explode(".", $obrazek);
echo $img[0];
// vypíše 'ahoj' ($img[1] vypíše 'jpg')
mav
Profil *
Obrazek vypisuji ze složky. Vypsany soubor je $file.
Jack Finger
Profil
tak místo $obrazek bude $file:




$img = explode(".", $file);
echo $img[0];
mav
Profil *
obrazku ale potrbuji vypsat vic .taze jsem to udelal takhle. Ale takhle to nefunguje. neni treba spatne cesta?



$obrazek = './obrazky/$file/';
$img = explode(".", $obrazek);




a potom echo...
Apostolus
Profil
řešení pro soubor, který má v názvu více teček...heh


$soubor = "config.class.php";

$rozdelit = explode ('.', $soubor);
$koncovka = $rozdelit[count($rozdelit)-1];

echo $koncovka; //vypíše php
pmasarik
Profil
Jednoznačne by som použil funkciu na to určenú, len pozor tuším to funguje až od nejakej verzie PHP.

$koncovka = pathinfo($subor, PATHINFO_EXTENSION);
mav
Profil *
Nefunguje... vypisuji toto. promena img je to co se ma zobrazovat bez koncovky...


echo= <div class="popisek"><p class="smallf"><a class="smallf" target="blank"  rel="lightbox[roadtrip]" href="obrazky/$file" title="$file" >$img</a></p></div></div>
 ";
pmasarik
Profil
Nevšimol som si že ty potrebuješ dať preč koncovku takže tu je to vysvetlené...
http://cz2.php.net/manual/cs/function.pathinfo.php
mav
Profil *
tot mi fungoval, ale pouze kdyz sem zadal obrazek jako *.jpg. Kdyz jsem misto obrazku dal promenou $file, nic es nevypsalo..

// nefunguje pro soubory s více tečkama

$obrazek = 'ahoj.jpg';

$img = explode(".", $obrazek);

echo $img[0];

// vypíše 'ahoj' ($img[1] vypíše 'jpg')
tiso
Profil
dá sa použiť substr + strrpos
mav
Profil *
A mohl bys mi prosím ukázat jak?
Apostolus
Profil
$obrazek = 'ahoj.jpg';

echo substr($obrazek, 0, strrpos($obrazek, "."));
mav
Profil *
kdyz dam $obrazek = '$file'; tak to nefunguje...
Apostolus
Profil
bez těch apostrofů

$obrazek = $file;
tiso
Profil
...lebo '$file' = string $file a nie obsah premennej $file...
mav
Profil *
ani bez uvozovek asi je to beznadejny...
Apostolus
Profil
jak získáváš $file?
tiso
Profil
čo Ti vypíše príkaz:
echo $file;
mav
Profil *
název souboru.koncovka
mav
Profil *
Toto bude asi lepší:

k tomuto patri jeste skript na zmensovani obrazku, ktery zde neuvadim..


<?php

$slozka = "./obrazky/";
$nahled = "nahledy";
$vypis = opendir($slozka);
$celkem = '0';
while (false!==($file = readdir($vypis)))
{
if($file!="."&&$file!=".."&&!is_dir($file)&&$file!=$nahled)
{
$celkem++;

if (file_exists($slozka.$nahled.'/'.$file))
{
echo "<div class="foto"><a class="smallf" target="blank" rel="lightbox[roadtrip]" href="obrazky/$file" title="$file" ><img class="galery" src="obrazky/nahledy/".$file."" alt="".$file.""></a>
<div class="popisek"><p class="smallf"><a class="smallf" target="blank" rel="lightbox[roadtrip]" href="obrazky/$file" title="$file" >$file</a></p></div></div> ";
}
else echo "<div class="foto"><a target="_blank" class="smallf" rel="lightbox[roadtrip]" href="obrazky/$file" title="$file" ><img class="galery" src="thumb.php?nazev=".$file."" alt="".$file.""></a>
<div class="popisek"><p class="smallf"><a target="_blank" class="smallf" rel="lightbox[roadtrip]" href="obrazky/$file" title="$file">$file</a></p></div></div> ";
}
}
closedir($vypis);


?>
tiso
Profil
echo "<div class="foto"><a class="smallf" target="blank" rel="lightbox[roadtrip]" href="obrazky/$file" title="$file" ><img class="galery" src="obrazky/nahledy/".$file."" alt="".$file.""></a>

<div class="popisek"><p class="smallf"><a class="smallf" target="blank" rel="lightbox[roadtrip]" href="obrazky/$file" title="$file" >$file</a></p></div></div>
";

- neviem či máš tie úvodzovky ecapované alebo ti ich fórum požralo, ak to prvé tak ti to nepôjde...
Apostolus
Profil
udělej si třeba funkci:

function bezkoncovky ($file) {
return substr($file, 0, strrpos($file, "."));
}

a echo:

echo '<div class="foto"><a class="smallf" target="blank" rel="lightbox[roadtrip]" href="obrazky/'.$file.'" title="'.$file.'" ><img class="galery" src="obrazky/nahledy/"'.$file.'" alt="'.$file.'"></a><div class="popisek"><p class="smallf"><a class="smallf" target="blank" rel="lightbox[roadtrip]" href="obrazky/'.$file.'" title="'.$file.'" >'.bezkoncovky($file).'</a></p></div></div>';

to druhý echo si uprav podle tohohle
mav
Profil *
Takto se zobrazi misto nahledu(obrazku) pouze text.
mav
Profil *
Mohu se ještě zeptat, proč když obrázek pojmenuji s interpunkci zobrazi se pouze ve firefoxu? IE ani opera obrazek neotevrou- nezobrazi.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: