Autor Zpráva
activer
Profil
dobry den,
celkem dlouho se peru s jednim problemem ktery si myslim dokazete vyresit -
mam promennou ve tvaru:
"neco/necojineho/XX"
kde XX je cislo. Pro potreby moji galerie (pohyb mezi obrazky) bych chtel ziskat to cislo, pricist (odecist) jednicku, zjistit jestli takovy soubor existuje a popripade na nej udelat link. Hlavni problem je ziskat to cislo. Vite nekdo jak (jestli) to jde?
diky
simka00
Profil
$promenna = "neco/necojineho/XX";
$cislo = end(explode('/', $promenna));
activer
Profil
odpoved za minutu a pul? jsem sokovan:)
diky moc, jdu to zkusit
joejoe
Profil *
to cislo je ve tvaru integer nebo float?
v jakem formatu muze byt zapsane?

zkousel si to treba nejakym regularnim vyrazem?

if (preg_match("/(\d+\.?\d*)^/i"$vstup, $vysledek)) { // float format x.x (ale uz ne x.x+e10)
if (preg_match("/(\d+)^/i"$vstup, $vysledek)) { // int

echo $vysledek[1];

} else {
die('vstup neobsahuje cislo na konci');
}
activer
Profil
je to proste jako slovo...takze asi char no :-[
myslim ze by mohl stacit ten explode..pracuju na tom.. ;)
Ni7R0
Profil
joejoe
1. Chybí tam mezi prvním a druhým argumentem čárka.
2. Konec slova je v PCRE znak dolaru, ne cirkumflex ('stříška').
Lepší je ale to řešení přes explode.
activer
Profil
tak jsem to vyresil, ste sikovni ;)
diky moc!!
joejoe
Profil *
Ni7R0
to se stava, kdyz clovek placa regularni vyrazy z hlavy a ne uplne tak strizlivy .. (-;
activer
Profil
Ni7R0
hm taky bych chtel jen tak placat regularni vyrazy ;) dik

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0