21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Hanz
Profil
<form enctype="multipart/form-data" action="?akce=mime" method="post">
<input type="file" name="soubor" size="25">&nbsp;<input type="submit" value="Zjistit">
</form>
<?
if($akce=="mime") {
echo $soubor_type;
};
?>

Tenhle skript by podle mně mněl vypsat MIME souboru, který jsem vybral ve formuláři, ale nestane se tak. Čím je to způsobeno? Může to být nastavením serveru?
FantomX1
Profil
No ja som s podobnou vecou mal uz tiez problemy. Chcel som aby sa po nalogovani zobrazila predchadzajuca stranka ale nezobrazilo sa nic.

Myslim si ze je to tym, ze tam pouzivas metodu post a odkaz typu ?akce=mime je vlastne odoslanie udajov metodou get. Kedze na stranku sa odosle formular pomocou metodou post, premenna akce teda nedojde a je teda logicke ze ak nie je premenna, tak nema ani ziadnu hodnotu a preto ti nevypise typ suboru.

Aj ked ti mozno v prehliadaci po odoslani dat zobrazi link *?akce=mime, ale v skutocnosti sa premenna akce neodosle, odosle sa len pole soubor.

Ja by som to u teba riesil inac
<input type="submit" name="submit" value="Zjistit">

if ($submit){
echo $soubor_type;
}
Hanz
Profil
Netušíte čím to může být?
FantomX1
Profil
Ja si myslim ze obe metody naraz sa pouzit nedaju.
Hanz
Profil
FantomX1
No to co jsi napsal nefunguje.
Hanz
Profil
Ale začíná se mi zdát že bude opravdu problém v serveru. Tohleto všechno totiž řeším kvůli pluginu do PHPrs. Tomuto:
http://mart.webz.cz/phprs/soubory_2_1.zip

Podle všech informací všem funguje, ale mi ne (verzí PHPrs to není).
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0