Autor Zpráva
Demitra11
Profil
ahojte dufam ze neotravujem ale je to surne

kod od suboru user_updaten.php

<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['prihlasen']) and @$_SESSION['prihlasen']!=1){
echo "Diese Seite ist nur f³r Registrierte!";
}
else
{

$vorname = $_SESSION['vorname'];
$name = $_SESSION['name'];
$nick = $_SESSION['login'];
$email = $_SESSION['UserMail'];
echo "<form action="user_updaten_action.php" method="post"> ";
echo "<fieldset> ";
echo "Vorname:<br /><input name="vorname" type="text" value=$vorname ><br /> ";
echo "Name:<br /><input name="name" type="text" value=$name ><br /> ";
echo "Nick:<br /><input readonly="readonly" name="nick" type="text" value=$nick ><br /> ";
echo "Email:<br /><input name="email" type="text" value=$email /><br > ";
echo "<input name="Updaten" type="submit" value="Senden" /> ";
echo "</fieldset></form> ";}
?>

subor user_updaten_action.php

<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['prihlasen']) and @$_SESSION['prihlasen']!=1){
echo "<h1>Diese seite ist nur f³r admins</h1>";
exit;
}

if(isset($_POST['Updaten'])){
require 'db.php';
$vorname = $_POST['vorname'];
$name = $_POST['name'];
$nick = $_POST['nick'];
$email = $_POST['email'];
$user = $_SESSION['UserId'];
$update = "update users WHERE id=$user (vorname, name, nick, mai) VALUE ('$vorname', '$name', '$nick', '$email')or die(mysql_error())";
header("location: index.php?page=user_updaten");
}
?>


chyba je vtom ze sa v databaze nic nezmeni.
Jack Finger
Profil
update sql příkaz je:

"UPDATE tabulka SET kolonka = 'value', kolonka = 'value' WHERE ..."
Jack Finger
Profil
a příkaz id=$user nepatří k nejbezpečnějším....
Demitra11
Profil
a jak to mam udelat mam tam hned dat id=session...
Demitra11
Profil
ten kod som zmenil na

<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['prihlasen']) and @$_SESSION['prihlasen']!=1){
echo "<h1>Diese seite ist nur f³r admins</h1>";
exit;
}

if(isset($_POST['Updaten'])){
require 'db.php';
$vorname = $_POST['vorname'];
$name = $_POST['name'];
$nick = $_POST['nick'];
$email = $_POST['email'];
$update = "UPDATE users SET vorname = '$vorname', name = '$name', nick = '$nick', mail = '$email' WHERE id = '".$_SESSION['user_id']."'";
header("location: index.php?page=user_updaten");
}
?>

a stale nechce fungovat
Jack Finger
Profil
nevím, odkud bereš $user, ale při nejmenším udělej tohle:

WHERE id = '".$user."'

ve všech SQL příkazech

v tvým případě by šlo provést SQL injection, pokud to takhle používáš všude.
za druhé bych místo $promenna používal superglobální proměnné jako $_GET, $_POST, $_SESSION atd...
Anonymní
Profil *
kdys budu pouzivvat post tak to muzu zapsat takhle vorname = '"$_POST['vorname']"', a to user byla promnena ve ktere bylo to session ale uz neni tak sem tam napsal hned sessiona
Demitra11
Profil
myslel sto takto

<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['prihlasen']) and @$_SESSION['prihlasen']!=1){
echo "<h1>Diese seite ist nur f³r admins</h1>";
exit;
}

if(isset($_POST['Updaten'])){
require 'db.php';
"UPDATE users SET Vorname = '"$_POST['vorname']"', name = '"$_POST['name']"', nick = '"$_POST['nick']"', mail = '"$_POST['email']"' WHERE id = '".$_SESSION['user_id']."'";
header("location: index.php?page=user_updaten");
}
?>

ted tam nejsou promneni protoze v tym formularu ten je pouzivan jako post tak by to mnelo jit jenze mne vypsalo chybu tuhle

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:wampwwwprojeck_myehcjugenduser_updaten_action.php on line 10
Jack Finger
Profil
chybi ti v update příkazu tečky mezi uvozovkami a proměnnými..
Demitra11
Profil
a jo ja su ale pako no diky
Jack Finger
Profil
není zač, rád jsem pomohl ;o)
Demitra11
Profil
kod formulare

<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['prihlasen']) and @$_SESSION['prihlasen']!=1){
echo "Diese Seite ist nur f³r Registrierte!";
}
else
{


echo "<form action="user_updaten_action.php" method="post"> ";
echo "<fieldset> ";
echo "Vorname:<br /><input name="vorname" type="text" value=".$_SESSION['vorname']." ><br /> ";
echo "Name:<br /><input name="name" type="text" value=".$_SESSION['name']." ><br /> ";
echo "Nick:<br /><input readonly="readonly" name="nick" type="text" value=".$_SESSION['login']." ><br /> ";
echo "Email:<br /><input name="email" type="text" value=".$_SESSION['UserMail']." /><br > ";
echo "<input name="Updaten" type="submit" value="Senden" /> ";
echo "</fieldset></form> ";}
?>


kod actionu

<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['prihlasen']) and @$_SESSION['prihlasen']!=1){
echo "<h1>Diese seite ist nur f³r admins</h1>";
exit;
}

if(isset($_POST['Updaten'])){
require 'db.php';
"UPDATE users SET Vorname = '".$_POST['vorname']."', name = '".$_POST['name']."', nick = '".$_POST['nick']."', mail = '".$_POST['email']."' WHERE id = '".$_SESSION['user_id']."'";
header("location: index.php?page=user_updaten");
}
?>
chyba nechcou se provest actiony jako to update

PROSIM POMOC SURNE
Jack Finger
Profil
a co třeba to "UPDATE ...." dát do mysql_query() ???????
Demitra11
Profil
takze teraz kod vypada takto a stale nebezi

<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['prihlasen']) and @$_SESSION['prihlasen']!=1){
echo "<h1>Diese seite ist nur f³r admins</h1>";
exit;
}

if(isset($_POST['Updaten'])){
require 'db.php';
mysql_query("UPDATE users SET Vorname = '".$_POST['vorname']."', name = '".$_POST['name']."', nick = '".$_POST['nick']."', mail = '".$_POST['email']."' WHERE id = '".$_SESSION['user_id']."'");
header("location: index.php?page=user_updaten");
}
?>
Mastodont
Profil
Demitra11
No a co nějaké kontrolní výpisy, to jsi zkoušel? Co vrátí mysql_error?
Demitra11
Profil
uz to jede uz sem na to prisel ale stejne diky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: