Autor Zpráva
depi
Profil
Zdravim.

Robim galeriu obrazkov v PHP. Nastava tu klasicky problem > obrazky sa mi zobrazuju v tabulke, ale zobrazuje sa mi nekonecno stlpcov, potrebujem nejako obmedzit pocet stlpcov, napr. aby som mal v jednom riadku len 5 stlpcov a dalsie obrazky sa dali na dalsi riadok atd. Ako to urobit?

Pre ilustraciu prikladam aj skriptik:



<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
<tr align="center">
<?
$query = mysql_query("SELECT * FROM ".$db_prefix."_gallery ORDER BY photodir");
if(!$query){MySQLerror();}

while($gallery = mysql_fetch_array($query)):
$girlsname = $gallery['girlsname'];
echo "<td>$girlsname</td>\n";
endwhile;
?>
</tr>
<tr align="center">
<?
$query = mysql_query("SELECT * FROM ".$db_prefix."_gallery ORDER BY photodir");
if(!$query){MySQLerror();}

while($gallery = mysql_fetch_array($query)):
$photodir = $gallery['photodir'];
echo "<td><img src=\"images/".$photodir."/1.jpg\" width=\"130\" height=\"87\" /></td>\n";
endwhile;
?>
</tr>
</table>
llook
Profil
Celkem jednoduše. Chce to nějak počítat kolik buněk už bylo vypsáno a po každé páté buňce aktuální řádek ukončit a začít nový - </tr><td>.
Honza Hučín
Profil
Jiná možnost je neřešit fotky jako buňky v tabulce, ale jako vlevo plovoucí divy, které se naskládají vedle sebe.
http://www.sovavsiti.cz/c02041.html
Jacurutu
Profil
Do tabulky je nedávej, zpomalíš zobrazení.Svou galerii jsem dal do divu s nastavenym overflow, stránkování GETem po 20 a <a href="http://www.matlak.chytrak.cz/quo/index.php?adr=galerie"> celý to vypadá takhle</a>, Ondra
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.