Autor Zpráva
majster_sveta
Profil
chyba: Parse error: syntax error, unexpected '}' in /****/****/*****/*****/funkcie.php on line 1

prvé tri riadky kódu:

<?php
include ("config.php");
function vypishlavicku()


v config.php chyba nie je, pretože po nahodení jeho obsahu na začiatok funkcie.php, server hlási stále tú istú chybu. a prečo si myslím že tam chyba nieje? pretože server u mňa na pc všetko zobrazuje tak ako to zobraziť má, chybu to robí len po nahratí na hosting.

podotýkam že predobedom to bolo v poriadku, odvtedy tam len pribudlo pár funkcií - tie som skúsil odstrániť, ale chybu to hádže stále.
Ondřej Machala
Profil *
chyba je v includovaném souboru.. stačí uzavřít blok příkazu .. (if, while, for apod.)

zkus na konec souboru config.php dát "}"

Pokud v souboru config.php chyba není tak zkus dát za function vypishlavicku(); // středník ;-)
majster_sveta
Profil
dobre, myslel som ze s druheho a tretieho riadku od konca to bude jasné, ale - obsah config.php som dal na začiatok funkcie.php, kód teraz vyzerá takto:


<?php
define("SQL_HOST","*******");
define("SQL_DBNAME","*******");
define("SQL_USERNAME","****");
define("SQL_PASSWORD","*****");


if (mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD))
{
mysql_select_db(SQL_DBNAME);
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
}
else
{
$sprava="Nepodarilo sa pripojit k databaze. Cas zlyhania".Date("d:m:Y - G:i:s").".";
mail("nieco@nieco.com","Sprava o zlyhani ",$sprava);
echo "<meta http-equiv="refresh" content="3;url=http://www.nieco.nieco">";
}
function vypishlavicku()


a chyba je presne rovnaká: Parse error: syntax error, unexpected '}' in /****/****/****/****/funkcie.php on line 1
Ondřej Machala
Profil *
Chybu jsem nenašel, zkus se vyhnout definování a vepiš hodnoty přímo do mysql_connect() a uvidíš třeba to půjde.. Protože podle chyby se php parseru evidentně nelíbí to definování.
majster_sveta
Profil
prvych 13 riadkov kodu:

<?php

if (mysql_connect("********", "**********", "********"))
{
mysql_select_db("**********");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");

}

else

{

$sprava="Nepodarilo sa pripojit k databaze. Cas zlyhania".Date("d:m:Y - G:i:s").".";

mail("nieco@nieco.com","Sprava o zlyhani ",$sprava);

echo "<meta http-equiv="refresh" content="3;url=http://www.nieco.nieco">";

}

function vypishlavicku()


chyba presne rovnaká : Parse error: syntax error, unexpected '}' in /****/****/****/****/funkcie.php on line 1
Nox_lbc
Profil
function vypishlavicku()

co má být toto? Někde ti chybí, dle chyby, znaménko "{" nebo "}" ...
majster_sveta
Profil
ved ked to hlasi chybu v prvom riadku, tak nebude chyba v 587 (napriklad) riadku - dalej samozrejme ide {bla bla bla}

cely skript som manualne presiel a zatvorky nechybaju nikde
Mastodont
Profil
To, že PHP vypisuje chybu na řádku č. 1, ještě neznamená, že tam ta chyba je, může být někde úplně jinde. Projdi pořádně celý soubor.
Ondřej Machala
Profil *
Na kterém řádku to hlásí chybu nyní??
majster_sveta
Profil
stale na prvom - a podotykam ze subor je identicky zo stavom s predobedia, ked vsetko fungovalo
Nox_lbc
Profil
cely skript som manualne presiel a zatvorky nechybaju nikde

V tom případě se PHP parser asi plete, ne?
Nox_lbc
Profil
stale na prvom - a podotykam ze subor je identicky zo stavom s predobedia, ked vsetko fungovalo

A co jsi měl k obědu?
majster_sveta
Profil
Nox_lbc - ano, presne tak to je, pretoze nie je mozne aby mi na jednom serveri kompletne cely system fungoval a na druhom vyhadzuje neexistujucu chybu
bukaj
Profil
majster_sveta
Obávám se, že to bude rozbitý. A že s tvým přístupem to ještě dlouho rozbitý zůstane. IMHO PEBKAC.
majster_sveta
Profil
bukaj - neviem co tym chces naznacit, bol som kurzorom na kazdej jednej zatvorke } - a PSPAD ju vyznacil na modro, a este som to vzdy skontroloval, ci je vyssie druha {, taktiez modra, ktora k nej prislucha, cervena, cize sama, bez dvojicky nebola absolutne ziadna - cize parser sa myli - taktiez - na lokalnom stroji mam nainstalovany taktiez apache+php+mysql - a vsetko ide absolutne v poriadku, ziadna chyba

takze to PEBKAC plati skor na teba, ak nevies pomoct, tak je jasne ze v svojom bozskom komplexe vidis chybu v inych, a nie v tvojich nedostatocnych vedomostiach
bukaj
Profil
majster_sveta
neviem co tym chces naznacit, bol som kurzorom na kazdej jednej zatvorke } - a PSPAD ju vyznacil na modro, a este som to vzdy skontroloval, ci je vyssie druha {, taktiez modra, ktora k nej prislucha, cervena, cize sama, bez dvojicky nebola absolutne ziadna
Chyba nemusí být v dvojitých závorkách. Parser ti pouze říká, že ji nečekal.

cize parser sa myli
Řekl bych, že na odsuzování Parseru je času dost...

a lokalnom stroji mam nainstalovany taktiez apache+php+mysql - a vsetko ide absolutne v poriadku, ziadna chyba
Má naprosto stejnou verzi Apache i PHP i MySQL a máš je stejně nakonfigurované jako na ne-lokálním serveru? Že ne?

takze to PEBKAC plati skor na teba, ak nevies pomoct, tak je jasne ze v svojom bozskom komplexe vidis chybu v inych, a nie v tvojich nedostatocnych vedomostiach
Spíš ty nedokážeš přiznat, že by chyba mohla být v tobě, a svaluješ ji na všechno/všechny kolem :) Ber to s úsměvem.

Abych jen tak neflamil:
Udělej si zálohu souboru. A postupně zakomentovávej (no to jest slovo :)) příkazy/bloky v současném souboru, dokud se chyby nezbavíš. Pak budeš vědět, v čem je a bude ji snadnější opravit.

Nebo zkus vytvořit nový soubor, překopírovat do ně obsah současného a pustiti na něj parser. (Už jednou se mi stalo, že soubor byl poškozen a PHP interpretovalo ten sled bitů jinak než editor.)
majster_sveta
Profil
bukaj - mal si pravdu, bolo to poškodeným súborom na serveri - vytvoril som nový súbor v roote serveru (predtým bol v zlozke), - naplnil som ho identickym obsahom stareho suboru, prepisal som v indexe odkaz z povodneho

include ("zlozka/funkcie.php");

na

include ("funkcie.php");

a cuduj sa svete - vsetko funguje ako ma

dakujem ti, nikdy by mi nenapadlo ze chyba moze byt v takomto niecom

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: