Autor Zpráva
Lopyn
Profil
čus, mám tady otázku ohledně uploadu souboru.
1) když použiju fci move_uploaded_file, tak uploadnu soubor, ale já ho nechci uploadovat .... chci jen ověřit jestli se nahrál....existuje nějaká jiná fce která by tuto nahradila bez vykonání uploadu??
mám to z toho důvodu že musím regulovat jméno souboru.

a ještě jsem se chtěl zeptat jak dynamicky smazat soubor? při odeslání nějakého id, aby se mi bezproblému odstanil...

diky
Casero
Profil
Lopyn
smazání - unlink()
a zjištění zda je soubor nahrán - file_exists
Joker
Profil
1) hmm, co is_uploaded_file?
2) unlink(název-souboru)
Mike8748
Profil
zjisteni zda soubor byl uploadovan - na to slouzi php funkce is_uploaded_file()
Lopyn
Profil
jou...díky za bleskový odpovědi....ale is_uploaded_file dělá v podstatě to samé jako move_uploaded_file...zda byl soubror uploadován ... já potřebuju vědět jestli jde uploadovat.
Joker
Profil
já potřebuju vědět jestli jde uploadovat
To znamená co?

Pokud se soubor odesílá přes formulář, nahraje se soubor na web odesláním toho formuláře a ve chvíli spuštění skriptu už stejně soubor na webu je, takže leda to kontrolovat nějak Javascriptem před odesláním a to nevím, co ten JS o tom souboru dokáže zjistit. A hlavně jak by kontroloval, jestli ten soubor jde uploadovat.
Lopyn
Profil
no to je průšvih....takže když třeba uploaduji obrázek a jde mi jenom o miniaturu tak to přes PHP neudělám? nechci uplodovat celý obr...
Mike8748
Profil
cely obrazek uploadovat MUSIS, jinak s nim nemuzes pracovat

ale nic ti nebrani obrazek pres formular uploadovat, a misto move_uploaded_file si vemes jmeno docasnyho souboru pod jakym je to uploadovany, a to pouzijes jako vstup pro skript pro zmenseni obrazku, a k sobe na web ulozis akorat tu zmenseninu

puvodni "velky" obrazek zustane v temp na serveru, kde bude po urcite dobe smazat automaticky serverem (pokud mu teda spravne funguje garbage colector)
Lopyn
Profil
jo takhle...takže z toho vyplívá, že move_uploaded_file hodí soubor na web...mýlím se snad?
Casero
Profil
Lopyn
move_uploaded_file ti uloží soubor z dočasného umístění na disk (server)

Mike8748
puvodni "velky" obrazek zustane v temp na serveru, kde bude po urcite dobe smazat automaticky serverem (pokud mu teda spravne funguje garbage colector)
Nebo si ho může smazat sám po dokončení práce s ním.
Lopyn
Profil
jou..jasný. tak diky hoši. radost s váma spolupracovat:)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0