Autor Zpráva
lamik123
Profil *
zdarec chci se zeptat jakej je rozdíl, když budu skladat stranky pomocí include a použiju něco jako tohle http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include2 (index.php?str=něco) nebo když prostě budu mít třeba index.php, foto.php atd. (budu to tam includovat stejným způsobem)
Bude se to s tim indexem načítat rychleji?
djlj
Profil
Je to jedno.
Nox
Profil
To nevim, ale podle mě je includovaný způsob jaký máš v odkazu mnohem lepší - přešel jsem na něj
a nemůžu si vynachválit, máš hezčí url, zpracováním GETu, přijde mi to lepší na zprávu...
domix
Profil *
Asi se ten dotaz nedá pchopit...
každopádně si myslím, že když máš includuješ pomocí proměnné $_GET, tak se s tím dá víc hrát...
Joker
Profil
No pokud to budou jednotlivé stránky, které budou vkládat nějaké společné části přes include(), použil bych asi ty jednotlivé PHP soubory.

Pokud by stránky generoval nějaký jednotný "engine", tak samozřejmě jeden PHP plus GET.
lamik123
Profil *
No chci to jako náhradu iframu, takže se bude lišit pouze tak jedna část.
es
Profil *
+ dobrá optimalizace pro vyhledávače
lamik123
Profil *
díky za rady, tak jsem to zvládl, jenom mám ještě dva dotazy....
nevím proč ale když náčítám soubor který se liší jenom jednou částí, tak zbytek stránky se načítá znovu(problikne)... u ostatních webů to tak není.... proč to tak je?
a ještě by mě zajímalo jak includovat guestbook z blueboard? zkoušel jsem do includovaneho souboru s guestbookem přihodit iframe, funguje to ale zajímalo by mě nějaký lepší řešení...
Str4wberry
Profil
lamik123
u ostatních webů to tak není
Ale je, vždy se bude sestavovat na serveru celá stránka znovu.

jak includovat guestbook z blueboard
Tohle asi nepůjde, zkus si najít nějaký PHP skript pro „book“.

Jinak osobně bych spíš doporučil: nebo když prostě budu mít třeba index.php, foto.php atd. (budu to tam includovat stejným způsobem)
lamik123
Profil *
nj ale mě to vždycky problikne... nebo by to mohlo být hostingem?
Str4wberry
Profil
lamik123
nj ale mě to vždycky problikne... nebo by to mohlo být hostingem?
To je úplně normální, neřeš to…

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: