Autor Zpráva
Demitra11
Profil
mam dve subory formular.php a action.php

a ted chci ulozit jedno get ktere je hore na strance napriklad index.php?page=2&news=1

takze to action funguje dobre ale neulozuje se to id do poslicka categoria mam tam v sql toto '".$_GET['news']."'

vsechno se ulozuje jenom tohle ne

prosim pomoc je to mozna tym ze to nemam v jednom soubore a tam to get uz neni nebo co

Dekuju vopred
nightfish
Profil
Demitra11
napiš ten dotaz srozumitelněji, pak se tím třeba bude někdo zabývat
já jsem kupříkladu vůbec nepochopil, co je ve kterém souboru a kde provádíš dotazy do databáze apod.
Taps
Profil
Demitra11
já ti porádím jen jedno uč se ..www.linuxsoft.cz/php
nightfish
Profil
Taps
to jsem mu psal už tak desetkrát, nepomohlo zatím...
djlj
Profil
nightfish
Vzhledem k tomu, že se jedná o programátora, tak to číst nepotřebuje ;).

Demitra11
Je fakt, že jsi sem za poslední dny vložil už asi tak 10 témat, ze kterých se nedalo pochopit, co vlastně chceš. Než téma odešleš, přečti si ho po sobě.
Demitra11
Profil
djlj
je to forum nebo coo?????

takze sem chtel vedet to

mam napriklad dve subory form.php a action.php

vo form.php bude niaky formular na adresse index.php?page=news&news=8&action=n

a teraz v aktion je problem ze ked do databazy dam ulozovat pomocou get news tak nejde vies chcem aby sa do policka vzdy ulozilo cislo kategorie to je tam to news=8 napriklad 8
djlj
Profil
je to forum nebo coo?????
Cože? Ano, toto je fórum.

ulozovat
Máš na mysli slovo „ukládat“?

tak nejde
Tak je to asi rozbitý nebo někde děláš chybu. Víc k tomu nelze napsat vzhledem k chabosti informací, které jsi poskytl.
bukaj
Profil
Demitra11
je to forum nebo coo?????
Jestli se takto vyjadřuješ i v běžném životě... :) Fórum neznamená chlívek, to znamená, že by ses tu měl vyjadřovat jako člověk, ne jako prase ;)

mam napriklad dve subory form.php a action.php
Zatím chápu, že máš dva soubory - form.php, kde se nejspíš nachází formulář a action.php, který nechápu k čemu je.

vo form.php bude niaky formular na adresse index.php?page=news&news=8&action=n
Tak tady jsem skončil :) Používáš <iframe> či mod_rewrite, že se soubor form.php nachází na adrese začínající index.php?

a teraz v aktion je problem ze ked do databazy dam ulozovat pomocou get news tak nejde vies chcem aby sa do policka vzdy ulozilo cislo kategorie to je tam to news=8 napriklad 8
Tak tady už fakt nevím.

Možná by pomohlo, kdybys zkusil používat interpunkci a diakritiku.

(PS. Interpunkce jsou čárky a tečky ve větách, resp. za větami. A diakritika jsou čárky, háčky a koružky nad písmeny.)
Demitra11
Profil
jezis co ste este v skolke njn

neviem ako pretiahnut get s jednoho suboru do druheho lebo ked chcem ulozt do databazy get id nejde
Taps
Profil
nightfish
Podle mě Demitra 11 se chce naučit php a tak používá tuto diskusi, místo toho, aby si vzal nějaký manuál a zkoušel si nějaké základní skripty vytvořit sám. Já se taky učím php postupně, hodně mi pomohlo to, že jsem si nějaký php skript stáhl a poté ho studoval, ale vypadá to že kolega Demitra11 je jiného názoru.
Demitra11
Profil
njnj ja si delam kody sam ale kdys mam chybu napisu sem ne

tohle je forum kdys mas chybu a tak napisu neee

nechce se mi rozmyslat mozna nekdo pride na to spis ne
djlj
Profil
jezis co ste este v skolke
I kdyby ano, tak stále ještě ve vyšším ročníku, než ty.

neviem ako pretiahnut get s jednoho suboru do druheho
Třeba pomocí sessions.

nechce se mi rozmyslat
Ano, to vidíme. Takže zkus přemoct svou nechuť a začít používat mozek.
bukaj
Profil
Demitra11
Njedříve k problému:
neviem ako pretiahnut get s jednoho suboru do druheho lebo ked chcem ulozt do databazy get id nejde
Jak ty říkáš ,,pretiahnut get`` moc dobře nejde. GET je motoda získávání stránky přes protokol HTTP. Jejíž umístění se skládá z názvu souboru a tzv. QUERY STRINGU. PHP je tak hodné, že zpracuje QUERY STRING a uloží proměnné v něm obsažené do asociativního pole $_GET. Tudíž jedinou možností, která mě napadá, jak to přetáhnou z jednoho souboru do druhého je uložit pole $_GET do session, např. do $_SESSION['get']. V druhém souboru pak přes $_GET = $_SESSION['get']; přiřadit proměnné ze session do pole $_GET.

**edit: Pozdě.

Teď k tvé osobě a tvému vyjadřování:
jezis co ste este v skolke njn
Že někteří lidé z tohoto fóra navštěvují školu (školku fakt nevím :)) je pravda. Já jsem jedním z nich. Ale jejich úroveň a inteligence je mnohem vyšší než ta tvoje (i těch ze školky :)).

Pak si vem, že ti co tobě radí to dělají dobrovolně. Tudíž bys k nim měl mít trochu úcty (opět by tu měla být zmínka o tom, že jsou inteligentnější než ty).

Potom tu už několikrát padlo, aby sis přečetl neoficiální český popis jazyka PHP, nebo-li seriál na linuxsoftu. Udělals to? Myslím, že ne, jinak bys chápal alespoň něco.

**edit: Abych nezapomně, k tomu vyjadřování: Jestli ještě začneš psát dvojité vé místo jednoduchého, tvůj styl bude na chlup stejný jako jedné, skoro, 14-tileté dívčiny, kterou jsem bohužel musel poznat (naštěstí jen písemně).
Demitra11
Profil
njnj chlapci nehadajme sa ok ospravedlnujem sa a budem sa pokusat z rozumitelne pisat

prepacite mi a budeme si zase pisat ako normalny kolegovia vo forumu :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: