Autor Zpráva
davef6
Profil
jak z něčeho jako je toto www.adresa.cz/stahuj.php?id=5 udělat toto www.adresa.cz/nazev_neceho/

v parametrech budu mít jenom id a potřebuju aby se mi místo toho za lomítkem vypsal název, co se v tabulce skrývá pod tím určitým id

děkuji za odpovědi
Joker
Profil
Blbě :)

Lepší by bylo buď do té "hezké" adresy někam propašovat to ID, nebo ten PHP skript donutit hledat podle názvu. A potom mod_rewrite.
Str4wberry
Profil
davef6
Bude to chtít použít rewrite map. Koukni na tohle http://www.jakpsatweb.cz/server/mod_rewrite/mod-rewrite-priklady.html# minibb-advanced
davef6
Profil
ok ještě bych měl jednu otázku, když vypisuju data z databáze, z jednoho sloupce a data jsou s mezerou, např. periferni_zarizeni, jak v php udělat, aby se mezera nahradila znakem - ?
Str4wberry
Profil
$text = str_replace(" ", "-", $text)
davef6
Profil
udělal jsem to trochu jinak než jsem chtěl, ale mám toto

RewriteRule ^(.*)/(.*)-(.*) /download.php?id=$1&interpret2=$2&skladba2=$3 [L,QSA]

ale nezobrazuje se mi styl a když z té stránky kliknu na nějaký odkaz tak to taky nefunguje....je na to nějaký příkaz?
děkjji za odpovědi
hidden
Profil
nezapomínej, že odkazy na stránce musej bejt přepsaný na novej formát odkazu ... mod_rewrite toto automaticky nedělá.
Str4wberry
Profil
davef6
Použij absolutní odkazy pro styly atd.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0