Autor Zpráva
milbr
Profil *
Dobrý den,
měl bych k vám prosbu, můžete se prosím podívat?
Zkouším tento script a nevím jak vložit a vypsat hodnoty z proměnné $kosik
Moc Vám děkuji.
Milan

<?
session_start();
session_register("id");
session_register("cas");
session_register("stranek");
session_register("kosik");

if(!isset($_SESSION["id"])) $_SESSION["id"]=1;
if(!isset($_SESSION["cas"])) $_SESSION["cas"]=time();
if(isset($_SESSION["stranek"])) ++$_SESSION["stranek"]; else $_SESSION["stranek"]=1;
$_SESSION["kosik"][$_SESSION["id"]] = intval($_GET["vlozit"]);
echo "<h1>Vítejte na naší stránce</h1>";
echo "<p>Vaše údaje jsou:";
echo "<BR>ID: ".$_SESSION["id"];
echo "<BR>Čas přihlášení: ".date("j.n.Y G:i:s",$_SESSION["cas"]);
echo "<BR>Nákupní košík ".$_SESSION["kosik"]."<br>";
echo "<BR>Počet navštívených stránek po přihlášení: ".$_SESSION["stranek"];
echo "<p><a href="53_druha.php">Na další stránku aplikace</a>";
?>

<?php
echo
"
<form action=sesny.php method=GET>
<input type=text name=vlozit><br>
<input type=submit value=odeslat>
</form>
";

?>
nightfish
Profil
je-li $_SESSION['kosik'] polem:
foreach ($_SESSION['kosik'] as $k => $v) {
echo "$k -- $v<br>";
}
milbr
Profil *
nightfish<br>
Ano $_SESSION['kosik'] mi vypsal array.
Teď mi to vypisuje
1 -- 0
-- 0
11 -- 0
oiopipi -- 0
nightfish
Profil
Teď mi to vypisuje
teď ti to vypisuje obsah toho pole
na každý řádek jednu dvojici - index prvku v poli a hodnota tohoto prvku
milbr
Profil *
Dobrý den,
moc vás prosím o radu, trochu jsem si upravil výše uvedený script, vše funguje OK akorát s následující chybičkou.
Při návratu zpět na stránku nebo při refresi stránky se mi do databáze zapíše předešlá hodnota aniž bych použil tlačítka přidat.
Mrkněte na to prosím. Děkuji, a přeju pěkný den Milan
<?
session_start();
session_register("id");
session_register("cas");
session_register("stranek");
session_register("zbozi");
session_register("cena_dph");
session_register("celkem");

$identifikace = session_id();
if(!isset($_SESSION["cas"])) $_SESSION["cas"]=time();
if(isset($_SESSION["stranek"])) ++$_SESSION["stranek"]; else $_SESSION["stranek"]=1;

if(isset($_POST['formzbozi'])) $_SESSION['zbozi'] = $_POST['formzbozi'];
if(isset($_POST['formcena'])) $_SESSION['cena_dph'] = intval($_POST["formcena"]);
if(isset($_POST['formcena'])) $_SESSION['celkem'] = intval($_SESSION["celkem"]+($_POST["formcena"]));
$spojeni = MySQL_Connect("localhost","root","");
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");

$db = "databaze";
$tb = "kosik";
$id = $identifikace;
$cas = $_SESSION["cas"];
$stranek = $_SESSION["stranek"];
$zbozi = $_SESSION["zbozi"];
$cena = $_SESSION["cena_dph"];
$celkem = $_SESSION["celkem"];

mysql_select_db($db, $spojeni);
mysql_query("INSERT INTO $tb values ('$id' ,'$cas' ,'$stranek' ,'$zbozi' ,'$cena' ,'$celkem')", $spojeni);

?>
DFly
Profil *
to je bohuzel normalni vlastnost - po zpracovani formulare musis zahodit nejakym zpusobem POST data - vetsinou se pouzije presmerovani na tu samou stranku
milbr
Profil *
DFly
Děkuji za radu, zkouším tedy přesměrovávat ale zatím bez kladného výsledku.
Máte na mysli serverovou hlavičkou 301 ?
Děkuji Milan

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: