Autor Zpráva
x
Profil *
Je v PHP naka hlavicka, ktera umoznuje navrat na predchozi stranku?
Alphard
Profil
přímo ne, ale lze použít header ("location: ..."); v kombinaci s předchozí stránkou, adresu najdeš v poli $_SERVER, ale je závislá na ochotě prohlížeče odeslat ji
daop
Profil *
co treba toto:



$sPredchoziUrl = $_SERVER['QUERY_STRING']);
header("location: index.php?$sPredchoziUrl");
x
Profil *
Dikec oboum, ale ten kod mi nejede. Muze to mit neco spolecnyho s tim, ze delam na localhostu?
nightfish
Profil
Muze to mit neco spolecnyho s tim, ze delam na localhostu?
ne, spíš to má něco společného s tím, že daop napsal kód, který už z principu fungovat nemůže...

a nyní k řešení:
můžeš si do nějaké proměnné, která bude dostupná na všech stránkách (tzn. třeba do cookie nebo do session) ukládat odkazy na jednotlivé navštívené stránky a pak jej akorát vypsat

a nebo použít javascriptové history.go(-1);
daop
Profil *
nightfish prosim o vysvetleni , procpak to nemuze fungovat uz i z principu?
daop
Profil *
nightfish prosim o vysvetleni , procpak to nemuze fungovat uz i z principu?
tiso
Profil
daop
1. pretože tam máš syntaktickú chybu
2. pretože $_SERVER['QUERY_STRING'] obsahuje string s _GET parametrami pre aktuálnu stránku, nie predchádzajúcu stránku
Mike8748
Profil
daop: treba proto ze QUERY_STRING nema s predchozi strankou nic spolecnyho
a taky predchozi stranka nemuzi byt index.php ne?

kdyz uz neco tak z $_SERVER["HTTP_REFERER"] vytahnout referera stranky, tedy odkud user prisel, a na to pak presmerovavat
nightfish
Profil
daop
přestav si dva skripty: index.php a seznam.php, které projdeš v pořadí seznam.php a z něj přejdeš na index.php
na index.php tedy potřebuješ udělat odkaz na předchozí stránku (seznam.php)
ty místo toho přesměruješ na $_SERVER['QUERY_STRING'], což je proměnná, která obsahuje část URL aktuální stránky za otazníkem (tzn. jednotlivé parametry a jejich hodnoty v URL)

když Alphard napsal
adresu najdeš v poli $_SERVER, ale je závislá na ochotě prohlížeče odeslat ji, měl tím skoro stoprocentně na mysli $_SERVER['HTTP_REFERER']

EDIT: ajajaj, vidím, že přemýšlím strašně pomalu :-)
x
Profil *
at delam, co delam stale mi to hlasi "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started..." :(

Jinak diky za rady.
Nox
Profil
Už předtím v PHP proběhla funkce jako echo nebo podobná, takže pak už header měnit nemůžeš
x
Profil *
Ten script zapisuje jenom údaje do databáze.
Alphard
Profil
x
takových diskuzí se již vedlo, že script jenom ... :-)
něký výstup tam je, jestli je to v UTF, tak zkontroluj BOM, jinak mezery a jiné znaky před <?php, include a vše, co může něco vypsat, jinou chybu atd.
Str4wberry
Profil
x
Možná tam máš někde „bílý znak“.
zool
Profil
x
to vůbec neřeš jestli tam máš nějaký výstup, zapni si buffrování výstupu a je to. Pustíš to tak, že na začátek souboru dáš ob_start(); a na konec dáš ob_end_flush();
x
Profil *
zool
furt nic, ale dik

Alphard
takovych reci, ze tu takovych diskusi tu bylo, tu bylo :) - pokud se za zapis povazuje i prace s DB, tak to je problem, v opacnem pripade nevim v cem je chyba
tiso
Profil
x v opacnem pripade nevim v cem je chyba
A odkiaľ to máme vedieť my? Veštiareň v Delfách už nefunguje a číslo na vešticu Theodoru som stratil...
Alphard
Profil
x
vyjmenoval jsem několik možných příčin, více ti poradit nemůžu, křišťálovou kouli nemám
domixx
Profil
tdy je o tom jeden thread...
nightfish
Profil
tdy je o tom jeden thread...

a v něm i odkaz do FAQ
x
Profil *
dikec za pomoc, uz jsem to vyresil, chyba byla jinde - mel sem blbe uvedeny odkaz, takze misto toho aby se to presmerovalo primo na ten script, includovalo ho to do jine stranky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0