Autor Zpráva
xaxa
Profil *
Ahoj, mám php kód pro registraci uživatelů. Script mi nefunguje a mě se zdá že je tam všehcno správně už jsem si to mockrát kontroloval a nemůžu přijít na to kde je chyba. tak proto vás prosím o radu děkuji


<?

include "include/connect.php";


$zob="ne";
if($odeslano=="ano"){

// test vyplnenych udaju
if($login==""){$zob="ano";echo "<FONT color="red"><b>Chyba: </b>Nebyl vyplněn Nick</FONT><br>";}
if($heslo==""){$zob="ano";echo "<FONT color="red"><b>Chyba: </b>Zvol si heslo</FONT><br>";}
if($heslo!=$heslo2){$zob="ano";echo "<FONT color="red"><b>Chyba: </b>Hesla nejsou stejná</FONT><br>";}

}else $zob="ano";


if($zob=="ano"){

// ------------ Zobrazení formuláře pro vložení dat ---------------------
{
echo'<form method="post">
<table align="center" width="95%">
<tr><td colspan="2" class="nadpis">Povinné registrační údaje:&nbsp;</td></tr>
<tr><td colspan="2">&nbsp;</td></tr>
<tr><td><b>Nick:&nbsp;*</b></td><td><input type="text" name="login" size="20" maxlength="20" value="" /></td></tr>
<tr><td><b>Heslo:&nbsp;*</b></td><td><input type="password" name="heslo" size="15" maxlength="10" /></td></tr>
<tr><td></td><td><input type="hidden" name="odeslano" value="ano"><input type="submit" class="button" value="Registruj"></td></tr>
</table>
</form>';
};
?>

<?

//-------------------------Ukládací script do databáze------------------------------
}else{
mysql_query("insert into uzivatele (login, heslo) values ('".$login."','".$heslo."')") or die("Nelze vložit do databaze hodnoty: " .mysql_error());
echo "Děkujeme za registraci. Na vaši adresu ".$_POST["email"]." byly zaslány informace pro její dokončení.";

}

?>
tiso
Profil
klasika, vypnuté register_globals...
xaxa
Profil *
register_globals není vypnuté protože mi to na jiných stránkách jiné scripty fungují kde je také použité register_globals
Str4wberry
Profil
xaxa
Zkus si vypsat před insertem ty proměnné, které budeš vkládat. Jsou správného typu pro příslušný sloupec tabulky?
tiso
Profil
xaxa register_globals není vypnuté protože mi to na jiných stránkách jiné scripty fungují kde je také použité register_globals

Nerozumiem...
xaxa
Profil *
proměnný sem zkoušel vypisovat ale ono to vůbec k insertu nedojde ani ke kontrole údajů
Str4wberry
Profil
xaxa
Tak kam to dojde?
xaxa
Profil *
zůstane to jenom ve formuláři jinám se to nedostane
xaxa
Profil *
tak kde je chyba já ji nemůžu stále najít
tiso
Profil
xaxa
1. máš to html alebo xhtml? Lebo input máš raz ukončený s /> a inokedy len s >
2. máš povolené short_tags? Zvykni si začínať skripty s <?php miesto <?
3. na druhý riadok si napíš print_r($_POST); a pozri čo Ti vypíše po odoslaní formulára
xaxa
Profil *
po odeslání formuláře mi to vypsalo toto:

Array ( [login] => [heslo] => [heslo2] => [odeslano] => ano )
tiso
Profil
Stále trváš na tom tom že register_globals máš zapnuté? Ak áno tak si tam pridaj ešte riadok echo $odeslano;
xaxa
Profil *
to je určitě zapnuté, protože na ic.cz ho zapnuté na 100% mají

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0