Autor Zpráva
Nitra
Profil *
Zdravim takže mam tento kod na vytvorenie tabulky pri prihlasovani. Ale vyhlasuje mi v nej problem...ako to mam urobit...pripadne kam mam dat ten kod ci do head alebo body a este pripadne ze do akych zatvoriek ci do php zatvoriek alebo html alebo do volakje inej. Ďakujem

CREATE TABLE klienti
(
id_klinta int not null auto_increment
uziv_jmeno varchar (10) NOT NULL,
uziv_heslo varchar (10) NOT NULL,
prijmeni varchar (20),
jmeno varchar (20),
email varchar (30),
aktivni SET('true','false') DEFAULT 'true' NOT NULL
PRIMARY KEY(id_klinta)
);
INSERT INTO Klienti (uziv_jmeno, uziv_heslo, prijmeni, jmeno, email, aktivni)
VALUES('karel','abc','Novak','Josef', '22viki@azet.sk','true');
Str4wberry
Profil
Nitra
Třeba do „PHP závorek“:

<?php

mysql_connect();
mysql_select_db();
mysql_query("CREATE TABLE klienti
(
id_klinta int not null auto_increment… ");
Nitra
Profil *
Takto mám šetky kody

---------------------------index.php------------------------------
<html>
<head>
</head>
<body>
CREATE TABLE klienti
(
id_klinta int not null auto_increment
uziv_jmeno varchar (10) NOT NULL,
uziv_heslo varchar (10) NOT NULL,
prijmeni varchar (20),
jmeno varchar (20),
email varchar (30),
aktivni SET('true','false') DEFAULT 'true' NOT NULL
PRIMARY KEY(id_klinta)
);
INSERT INTO Klienti (uziv_jmeno, uziv_heslo, prijmeni, jmeno, email, aktivni)
VALUES('karel','abc','Novak','Josef', '22viki@azet.sk','true');
<FORM name="forml" method="post" action="overeni.php">
<B>Jmeno:</B><INPUT type="text" name="txtjmeno" size="20"><br />
<B>Heslo:</B><INPUT type="text" name="txtheslo" size="20"><br />
<INPUT type="submit">
</FORM>
</body>
</html>

---------------------------overeni.php-----------------------------
<html>
<head>
</head>
<body>
<?
setcookie('txtjmeno', '', time());
setcookie('txtheslo', '', time());

$spojení = mysql_connect("localhost", "", "");
mysql_select_db("test");

$sql =
"SELECT uziv_heslo FROM klienti WHERE uziv_jmeno='{$_REQUEST['txtjmeno']}'";
$vysledek = mysql_query($sql);

if (!$vysledek):
echo "Overeni nelze pouzit.";
exit;
endif;

if(!mysql_num_rows($vysledek)):
echo "Uzivatel nenalezen.";
exit;
else:
if (mysql_result($vysledek, "uziv_heslo") != $_REQUEST['txtheslo']):
echo "Nespravne heslo.";
exit;
else:
setcookie('txtjmeno', $_REQUEST['txtjmeno'], time()+3600);
setcookie('txtheslo', $_REQUEST['txtheslo'], time()+3600);
endif;
endif;
?>
</body>
</html>
Nitra
Profil *
ok diki skusim
Nitra
Profil *
Teraz mi zase vyhlasuje chybu tu niekde

INSERT INTO Klienti (uziv_jmeno, uziv_heslo, prijmeni, jmeno, email, aktivni)
VALUES('karel','abc','Novak','Josef', '22viki@azet.sk','true');
php?>
<FORM name="forml" method="post" action="overeni.php">
<B>Jmeno:</B><INPUT type="text" name="txtjmeno" size="20"><br />
<B>Heslo:</B><INPUT type="text" name="txtheslo" size="20"><br />
Nitra
Profil *
teraz mi vyhlasuje chybu tu niekde

INSERT INTO Klienti (uziv_jmeno, uziv_heslo, prijmeni, jmeno, email, aktivni)
VALUES('karel','abc','Novak','Josef', '22viki@azet.sk','true');
php?>
<FORM name="forml" method="post" action="overeni.php">
<B>Jmeno:</B><INPUT type="text" name="txtjmeno" size="20"><br />
<B>Heslo:</B><INPUT type="text" name="txtheslo" size="20"><br />
Str4wberry
Profil
Nitra
S nulovými znalostmi nemá cenu abys se dále takto trápil. Podívej se na tento PHP seriál.
Nitra
Profil *
ale nie lebo predtym mi to slo a teraz mi to tam kde je form vyhlasuje chybu
Nitra
Profil *
Ale ne lebo predtym mi to slo a teraz tam kde zacina form tak mi vyhlasuje chybu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: