Autor Zpráva
Nitra
Profil *
Urobil som si prihlasovaci formular a urobil som si to tak aby mi to vyhlasilo ked mi nepojde prihlasenie. A ked zadam to meno a heslo co mam dane v databazi čiže karel a heslo abc tak mi to vyhlasi tu chybu čo som si nadstavil že Overeni nelze použit. A ja s apýtam že prečo mi to nejde? ďakujem

----------------------------------index.php--------------------------- ------
<html>
<head>
</head>
<body>
<?

mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","meno","heslo");
mysql_select_db('manazeri');
mysql_query("CREATE TABLE klienti
(
id_klinta int not null auto_increment,
uziv_jmeno varchar (10) NOT NULL,
uziv_heslo varchar (10) NOT NULL,
prijmeni varchar (20),
jmeno varchar (20),
email varchar (30),
aktivni SET('true','false') DEFAULT 'true' NOT NULL
PRIMARY KEY(id_klienta)
);
INSERT INTO klienti (uziv_jmeno, uziv_heslo, prijmeni, jmeno, email, aktivni)
VALUES('karel','abc','Novak','Josef', '22viki@azet.sk','true')");
?>
<FORM name="login" method="post" action="overeni.php">
<B>Jmeno:</B><INPUT type="text" name="txtjmeno" size="20"><br />
<B>Heslo:</B><INPUT type="text" name="txtheslo" size="20"><br />
<INPUT type="submit">
</FORM>
</body>
</html>

---------------------------------overeni.php-------------------------- ------------
<html>
<head>
</head>
<body>
<?
setcookie('txtjmeno', '', time());
setcookie('txtheslo', '', time());

$spojení = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","meno","heslo");
mysql_select_db('manazeri');

$sql =
"SELECT uziv_heslo FROM klienti WHERE uziv_jmeno='{$_REQUEST['txtjmeno']}'";
$vysledek = mysql_query($sql);

if (!$vysledek):
echo "Overeni nelze pouzit.";
exit;
endif;

if(!mysql_num_rows($vysledek)):
echo "Uzivatel nenalezen.";
exit;
else:
if (mysql_result($vysledek, "uziv_heslo") != $_REQUEST['txtheslo']):
echo "Nespravne heslo.";
exit;
else:
setcookie('txtjmeno', $_REQUEST['txtjmeno'], time()+3600);
setcookie('txtheslo', $_REQUEST['txtheslo'], time()+3600);
endif;
endif;
?>
</body>
</html>
tiso
Profil
Skús si kúpiť nejakú knižku a uč s programovať pekne od začiatku... Ten tvoj skript nemá vôbec žiadnu logiku, viď pokus o vytváranie tabuľky v databáze pri každom načítaní stránky... Okrem toho tu píšeš už neviem koľkú tému a stále o tom istom... Fakt si kúp tú knižku, alebo si prečítaj seriál na linuxsoft.cz či zopár iných...
Nitra
Profil *
ja som si kupil 2 knižky a robim podla nich a preto zakladam nove vlakna o tom istom lebo mi do tych starych už nikto neodpovedá. Pls poraď mi toto uz len tot lebo už budem na konci konečne.
Nitra
Profil *
prosim šak už len v tomto je tam chyba a aj tak s anajviac učim keď to vidim napisane ako to ma vyzerat lebo potom viem kam co dať.
Nox
Profil
Tak si to pořádně pročti nebo se mrkni na http://www.linuxsoft.cz/php/
A taky http://cz2.php.net/manual/sk/

Zkus přepsat sql na where uziv_jmeno='".$_REQUEST["txtjmeno"]."'"; (mno ...to je apostrof-uvozovky-tečka-proměnná-tečka-uvozovky-apostrof-uvozovky :) )
Ale je to jen střelba od boku
Nox
Profil
Nitra
Mám spíš pocit že to jen tak zmateně opisuješ podle knihy...
Ale zároveň doufám že se mýlím
Nitra
Profil *
prosim ťa poraď mi to aby som mohol zacat robit na dizajne a budem si zaroven citat aj tie manualy...prosiiiiiiiiiiiiiiiiiim
bukaj
Profil
Nitra
Řekl bych že se nemá cenu s tebou bavit, dokud nebudeš umět alespoň něco, dokud nepochopíš základní principy. A nějaké prosiiiiiiiiiiiiiiiiiim, ať to i napíšeš sebevíckrát, ti je k ničemu.
tiso
Profil
Nitra - účel diskusie nie je naučiť ťa programovať (na to sú knižky, tutoriály a kurzy), ale pomôcť s konkrétnymi problémami. Ale to sa nedá pokiaľ tam máš x ďalších chýb. To je ako keď prídeš do servisu s autom bez jedného kolesa a so zadretým motorom a chceš nech Ti opravia stierače... To totiž neznamená že potom to auto pôjde...
Takže skús začať od začatku a nedávaj dokopy niečo čo sa Ti zrovna hodí (alá pejsek a kočička pekli dort), ale sa najskôr niečo nauč...
Nitra
Profil *
sak ja sa ucim a dokonca som toto robil podla knihy...ale volako mi to nejde chcem aby mi niekto pomohol s tym. Lebo si chcem založiť takeho mini manažera. Kďe potrebujem aj hento. To nebude asi ani moc znami manažer ale to bude taky na ktorom sa chcem učiť robiť hlavne s php. Ale prosim vas opravte mi niekto toto nechc mozem sa aj dalej pohnut.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: