| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Andy Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 10. 2007, 10:08:47
Ahojte. Mam nasledujuci problem. Mam script v ktorom vytahujem z databazy jednotlive polozky a davam ich do premennych tymto sposobom:
$nieco->$vyber('nieco'); $nieco2->$vyber('nieco2'); atd.. S tymto potom pracujem.. Problem je, ze tieto premenne taham aj do funkcii kam s ami ale uz nedostanu. Priklad: ************** function menu () {echo "<a herf..>$nieco"</a>} ************** Samozrejme funguje to ak dam do zatvoriek tej funkcie $nieco. teda: ************** function menu ($nieco) {echo "<a herf..>$nieco"</a>} ************** No ja taham funkciu menu z inej funkcie, v ktorej zase musim definovat v zatvorkach $nieco aby sa preniesla. Moja otazka znie: Da sa premenna $nieco globalne definovat pre cely script? Inak povedane, da sa definovat tak aby som nemusel stale doplnat premenne do tych zatvoriek funkcie? Viem ze existuje nieco ako $GLOBALS ale neviem ako to pouzit pre tento pripad (a ci vobec) Dakujem za rady.. |
||
| djlj Profil |
#2 · Zasláno: 1. 10. 2007, 10:23:49
global $nieco;
Pak k tomu přistupuješ jako $GLOBALS['nieco']; |
||
| Andy Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 10. 2007, 10:40:28
Super!
Vyskusam, uvidim. Nech Ta $GLOBALS ['php_boh']; ochranuje! |
||
| krteczek Profil |
#4 · Zasláno: 2. 10. 2007, 07:05:35
djlj:myslím že mícháš hrušky s jablky, $GLOBALS["neco"] je jiná proměnná, přistupuje se k ní stejně jako k jiným superglobálním proměnným, nemusí se používat global $neco; aby se mohla použít kdekoliv ve scriptu...
|
||
| Andy Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 10. 2007, 12:27:54
krteczek: Hm.. pomohol by priklad..
|
||
| nightfish Profil |
#6 · Zasláno: 2. 10. 2007, 12:42:59 · Upravil/a: nightfish
Andy
$a = 1; EDIT: opraveno $_GLOBALS na $GLOBALS (za tyhle nekonzistence bych vývojáře PHP střílel...) |
||
| krteczek Profil |
#7 · Zasláno: 2. 10. 2007, 13:15:13
Omlouvám se, pravda je někde uprostřed:
Ano jsou to dva přístupy k jedné a té samé proměnné. Rozdíl mezi nimi je v tom, že u $GLOBALS['aaa'] vidíme hned, že se jedná o globální proměnnou, Je dostupná všude ve scriptu (i ve funkcích) bezpoužití global $GLOBALS['aaa']; Takže chceš-li používat globální proměnné, používej je jako $GLOBALS['promenna'], lépe se budou tvé scripty číst i tobě samotnému. a tady je ten malý example:
|
||
| djlj Profil |
#8 · Zasláno: 3. 10. 2007, 01:05:33
krteczek
Já to tak ale na jednom webu používám. Ale pokud jsem plácl nějakou blbost, tak se teda omlouvám… |
||
| nightfish Profil |
#9 · Zasláno: 3. 10. 2007, 09:21:20
djlj
Já to tak ale na jednom webu používám. Ale pokud jsem plácl nějakou blbost, tak se teda omlouvám… to ne, ale smíchal jsi dvě věci dohromady - buď se používá ve funkcích $GLOBALS['jmenopromenne'] a nebo global $jmenopromenne; a pak už jenom samotné jméno proměnné (samozřejmě když použiješ obojí zároveň, tak to bude taky fungovat) |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0