Autor Zpráva
Začínající programátor
Profil *
Ahoj, potřeboval bych poradit...

Jak mám nastavit nějaké stránce přes redakční systém (vlastní), aby se při vstupu nastavila jako hlavní - index a tendle index, aby se přes ten redakční systém mohl lehce měnit??

Napadlo mě řešení, rozlišovat to pomocí sloupce v mysql tabulce, kdy by ten co je index byl "1" a zbytek "0", ale při nastavení indexu jiné stránce by vznikly dva řádky v mysql s hodnotou "1"...

Dokázal by mi někdo poradit, jak to udělat jiným způsobem?

Děkuji za všechny rady....
Začínající programátor
Profil *
Index = titulní stránka
Str4wberry
Profil
Začínající programátor
A co mít např. sloupec „link“, kde bude uložená adresa ke stránce. A pro home (index) použiješ třeba NULL.
Začínající programátor
Profil *
A co mít např. sloupec „link“, kde bude uložená adresa ke stránce. A pro home (index) použiješ třeba NULL.


Jak adresa ke stránce? Vypadá to jako dobré řešení, jen mi to prosím trošku více vysvětlitli
Začínající programátor
Profil *
Jak adresa ke stránce? Vypadá to jako dobré řešení, jen mi to prosím trošku více vysvětlitli
Str4wberry
Profil
Začínající programátor
No podle „link“ budeš vybírat z databáze. Stručně asi takto:
mysql_query("SELECT * FROM articles WHERE link='adresa-stranky'")
Začínající programátor
Profil *
Jasne, to chapu ale co bude obsahovat adresa-stranky? Podle ceho se to zjisti, ze to bude zrovna ta daná stránka? Jak se to bude aktualizovat??
Str4wberry
Profil
Začínající programátor
No budeš si předávat adresu stránky jako parametr v URL — např. ?q=adresa-stranky.
Začínající programátor
Profil *
A bylo by v rámci jazykových mutací, které jsou zde udělané a předávají se taky pomocí parametru v url jiné řešení?
Str4wberry
Profil
Začínající programátor
V případě jazykových mutací bude URL ?q=cz/adresa-stranky — ten jazyk si z toho vytáhneš funkcí explode(). Samozřejmě jsou i jiné způsoby.
Začínající programátor
Profil *
Já si jazyk vytahávam pomocí _GET, coz nevim jeslti je dobrje zpusob ale funguje mi to - tak nejak...

Pro kazdou jazykovou verzi bych potreboval mít jednu titulní stránku, což už by asi byl problém co? Respektive bych musel mít třeba 7 sloupečků...kazdy dokument je jeden řádek, tzn. pro 7 radku je 1 dokument (7 jazykovych mutací), je to správné?

Jak bych pak měl přiřadit adresu-stranky té jazykové mutaci, kdyz bude těch indexů 7??
tiso
Profil
Začínající programátor - mám taký dojem že na to ideš zle... Skús sa inšpirovať z hotových stránok alebo redakčných systémov, najlepšie z tých dobrých...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: