Autor Zpráva
Joe
Profil *
A teraz ma to dostalo.
Vraj, "Nepouzivajte COOKIES (som niekde cital), lebo ak ma niekto vypnutu podporu cookies v prehliadaci, nepojde vam to..." (alebo nieco take.

A tak som zacal pouzivat SESSION. Profici asi vedia co sa stalo.
Presne tak. Vypol som podporu cookies v prehliadaci a ... ani takto to nefunguje.

TAK CO MAM POUZIT. DOBRA RADA NAD ZLATO. (Aj nejaky ten odkaz na priklad by bodol, cheers). (Len dufam, ze niekto nespomenie POST a GET. Zdlahava cinnost.)
Vdaka.
Joker
Profil
Session se dá nastavit, aby pokud nejsou cookies, předával se identifikátor session ID přes get/post.
Joe
Profil *
Viac podrobnosti PLEASE. (Neupisem sa k smrti? Co ak mam cca 15 udajov na session?
Joker
Profil
Ne. Session nepředává údaje, mezi stránkami se předává jen jediný údaj: session ID. S daným session ID jsou pak spojené údaje, které jsou uložené na serveru

Jinak na tohle by nemělo být potřeba nic programovat, je to dané nastavením PHP. Nejsem si úplně jistý, ale mělo by stačit toto:
session.use_only_cookies = 0
session.use_trans_sid = 1
joe
Profil *
Tak toto mi skutocne pomohlo.
FUNGUJE TO SUPER, len podotazka. Ak si kupim nejaku DOMENU, mozem si tieto veci sam nastavit, musim kontaktovat administratora, alebo .....?
Str4wberry
Profil
joe
Ani tak nejde o zakoupení domény, ale důležitý je v Tvém případě poskytovatel hostingu.
joe
Profil *
To som aj myslel. A teda manici mi to zmenia na poziadanie, alebo su tam nejake pravidla, alebo ako to slape?
Nechcel by som si vytvorit stranku v php v zavislosti napr. na sessions atd. a potom my to bude na ...
Joker
Profil
Tohle by snad mělo jít nastavit i přes .htaccess
Joe
Profil *
A ak nie?
Joker
Profil
Tak holt v php.ini.

Ale koukal jsem do manuálu, že tyhle proměnné mají nastavitelnost PHP_INI_ALL, tj. všude, takže i v .htaccess.
Joe
Profil *
Takze na servery to funguje ako na mojom EasyPHP.
Vsetko si mozem zmenit sam. Nikto nebude mat namietky?
Str4wberry
Profil
Joe
Řekl bych, že častěji ne. Chce se to jen domluvit…
Neveceral
Profil *
Da sa to naprogramovat aj externe v PHP, netreba sa hrabat v php.ini (aj ked nastavenie v .htaccess je tiez elegantne). Ako teda, musis si naprogramovat funkciu, ktora overi ci klient podporuje cookies.

Urobis to napr. tak, ze na index.php sa pokusis nastavit nejaku cookie. Ked klient prejde na inu stranku, otestujes ci sa cookie vratia. Podla toho tvoja funkcia vrati TRUE alebo FALSE.

No a zvysok je jednoduchy.

if (support_cokkies())
$SID_STR = "";
else
$SID_STR = "?PHPSESSID=".PHPSESSID;


No a potom v kazdom tagu <a href > pouzijes tento kod
<a href="bla-bla-bla.php<?php echo SID_STR; ?>">link</a>


podla toho ci klient podporuje cookies budu linky v tvojej app vypadat nasledovne:
podporuje coockies

<a href="bla-bla-bla.php">link</a>

nepodporuje cookies
<a href="bla-bla-bla.php?PHPSESSID=F76SD5F7SD65F7S6D5F76SD5F76SD5F7S">link</a>


Vyhodou je ze to funguje vsade, netreba kontaktovat admina. Sice to nie je dokonale, napr. to neriesi situaciu, ked je PHPSESSID ako druhy parametre v URL, ale to uz urcite osetris.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: