Autor Zpráva
premek
Profil *
Zdravím!! Napsal jsem si skript, pomocí kterého udělám pří nahrávání fotky na server z každé fotky jednu miniaturu a jednu fotku o určité velikost,která se otevře po kliknutí na tu miniaturu. Zkusil jsem to na jednom hostingu, kde mám pro ten web náhledovku, ale když jsem to přehrál tak to nejede, prostě se neuloží to určeného adresáře. Chybové hlášky tam povoleny nejsou a nenapadá mě co stím může být. Kdyby někdo našel ve skriptu chybu, byl bych moc rád.

<?

if(!isset($_POST['upload'])) {
?>
<div>
<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
<div><input type="file" name="fupload" size="60"></div>
<div class="comment">Krátký komentář k fotce...</div>
<div><input size="60" name="popis" ></div>
<input type="hidden" name="upload" /></div>
<input type="hidden" name="parrent" value="<? echo $_GET['id']; ?>" /></div>
<div><input type="submit" value="Nahrát"></div>
</form>
</div>
<?
}
else {
if (is_uploaded_file($_FILES["fupload"]["tmp_name"])): //jmeno souboru v docasném adresári temp
$name = $_FILES["fupload"]["tmp_name"]; //puvodní jméno souboru


// Get dimensions
list($width, $height) = getimagesize($name); //zjisti rozmery puvodniho obrazku

##VYTVORENI FOTKY V PLNE VELIKOSTI##

if($width > $height) $new_width = 600;
else $new_width = 400;
$coef = $new_width/$width;
$new_height = $height * $coef;

// Resample
$empty_image = imagecreatetruecolor($new_width, $new_height); /*vytvoreni prazdneho virtualniho obrazku o rozmerech podle parmetru(obrazkovy identifikator) $image_p = image prazdny */
$virtual_image = imagecreatefromjpeg($name); // vytvoreni virtualniho obrazku ze souboru, parametrem je z jakeho souboru
$new_image = imagecopyresampled($empty_image, $virtual_image, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height);

// Output
//header('Content-type: image/jpeg');
$new_name = sha1($_POST['popis']).".jpg";
$path_1 = 'http://www.metalnation.cz/img/pages/report_fotos/'.$new_name;
$vysledek_01 = imagejpeg($empty_image, $path_1, 75); if(!$vysledek_02) echo "nepodarilo se umistit soubor do adresare_01";
$prava = chmod("../img/pages/report_fotos/$new_name", 0644); if(!$prava) echo "nepodarilo se nastavit prava_01";
imagedestroy($empty_image);
imagedestroy($virtual_image);
Str4wberry
Profil
premek
Třebas není na serveru nainstalována GD knihovna.
premek
Profil *
Tenhle problém to nebude, protože tam podobný skript už používám, ale s tím rozdílem, že předtím jsem obrázek generoval při každém načtení stránky, takže jsem si už pomocí "obrázkových" fcí náhledy tvořil, jen jsem je neukládal. To je jediný rozdíl
dracek
Profil
Jsou na složce, kam ukládáš 777 práva?
premek
Profil *
jj i práva jsou v pořádku, to jsem zapomněl napsat....
evzen
Profil *
To se mi ted prave deje taky , imagejpeg() neulozi soubor PHP 5.1.6 na freeBSD a v PHP 5.2.1 na Linuxu to finguje bez problémů,

přitom na BSD i Linux stroji gd knihovna je a imagejpeg, pokud obrázek neukládám pouze odesílám klientovi, obrázek vytvoří a odešle.
evzen
Profil *
teda funguje ...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: