Autor Zpráva
Go@lie
Profil *
Potřeboval bych poradit, jak udělat, když budu mít seznam nějakých věcí(třeba v tabulce), vedle každé bude checkbox (nebo tak něco) a
aby se to po zatržení uložilo a pro dalšího návštěvníka zobrazilo jako zatržené. Myslím, že by to mělo jít nějak jednoduše pomocí PHP (nebo mi poraďte jak). Jsem v tomhle naprostý začátečník, a tohle bych potřeboval vyřešit. díky moc!!! Snad jste pochopili co bych potřeboval.
Celebi
Tohle se dělá přes SQL.
$sql=mysql_query("UPDATE nazvsqltabulky SET ulozenenastavenichceskboxu=$namecheckboxu WHERE id=$myid") or die("Chyba!");
Případně lze použít nějakou podmínku jestliže je checkbox zatrhnutý, ulož do databáze 1, if není 0. A pak to načítat přes tohle.
Go@lie
Profil *
Díky, ale bouhžel se v SQL neorientuju. Čili tomu nahoře rozumím poze částečně. Ale tohle bych docela potřeboval. Nemohl by mě někdo napsat jen kód(třeba kód tabulky kde by tohle bylo implementované?), protože s tímhle toho moc nezmůžu. Nebo nešlo by to třeba přes
Java Script??? Nebo nějak jednodušeji? Díky moc za odpovědi!!!!
Fred
Tohle javascriptem nejde, musí se to někam zapsisovat na serveru.
Leo
Pokud to ma byt pro DALSIHO NAVSTEVNIKA tak je JS k nicemu, ten bezi na klientovi, Leo
Go@lie
Profil *
Aha. Díky. A když z toho předchozího mého příspěvku vynecháme ten JS tak by mi mohl někdo poradit??? PLS!!!
Celebi
CREATE TABLE `check` (
`id` int(12) unsigned NOT NULL auto_increment,
`chid` int(10) unsigned NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=0 ;

$sql=mysql_query("UPDATE check SET chid=1 WHERE id=$myid") or die("Chyba!");

První část zadej jako příkaz v SQL serveru. Druhou umísti tak, aby se vykonala když zatrhneš ten určitý checkbox. Nemám čas to udělat komplet, ale jestli alespoň trochu znáš php podmínky, tak bysto měl dohromady dát. Stačí zadat vhodné podmínky if a příkaz echo.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0