Autor Zpráva
petrsvetr
Profil
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Vase jmeno</title>
</head>
<body>


<?
if ($_REQUEST["odeslano"]==1):
unlink ("./1/");
// kontroly...
if (move_uploaded_file($_FILES['hloupost']['tmp_name'], "./1/ ")) ****** co zde napsat,aby se soubor ulozil do adresare tak, jak jej nahravam z disku? ********
{
//zpracování
};
else:
?>
Nahrání souboru na server
<form method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data" action="<?echo $_SERVER["PHP_SELF"]?>">
<table border="1" >
<tr>
<td>Textový soubor</td>
<td>
<input type="HIDDEN" name="MAX_FILE_SIZE" VALUE=2000>
<input type="file" name="hloupost" ACCEPT="*/*"> ************ je spravne tento radek pro akceptaci jakehokoliv formatu pro upload?
</td>
<td>(max. 2000 bajtů)</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="3">
<input type="hidden" name="odeslano" value="1">
<p align="center"><input type="submit" value="Odeslat"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?
endif;
?>


</body>
</html>
petrsvetr
Profil
pise mi to tyto chybove hlasky:

Warning: unlink(./1/) [function.unlink]: Permission denied in C:xampphtdocs ahranicehokolivzdiskuzeaktual.php on line 12

Warning: move_uploaded_file(./1/) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in C:xampphtdocs ahranicehokolivzdiskuzeaktual.php on line 14

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move 'C:xampp mpphp15E3.tmp' to './1/' in C:xampphtdocs ahranicehokolivzdiskuzeaktual.php on line 14
Joker
Profil
./1/ není platný název souboru.
Jinak ty hlášky jsou celkem jasné:
nelze smazat soubor- nedostatečná práva (ale spíš kvůli tomu, že je špatně ten název)
nelze přesunout soubor- soubor neexistuje
petrsvetr
Profil
./1/ je nazev adresare, do ktereho chci, aby se zkopiroval ten soubor, ktery vyberu z disku prostrednictvim formulare, jak to prosim mam napsat, aby vedel, ze do tohoto adresare ma tento vybrany soubor nakopirovat?

if (move_uploaded_file($_FILES['hloupost']['tmp_name'], "./1/ ")) ****** co zde napsat,aby se soubor ulozil do adresare tak, jak jej nahravam z disku? ********
Joker
Profil
./1/ je nazev adresare
tak potom rmdir() a ne unlink(). Btw. u unlink() je v manuálu napsáno:
Poznámka: Tato funkce nemusí na Windows fungovat

k move_uploaded_file bych zkontroloval pomocí is_uploaded_file, jestli ten soubor existuje.
petrsvetr
Profil
JOKERE, tak ten rmdir() byl asi opravdu zakopany pes,
program funguje.....

dela tohle>
smaze mi v korenovem adresari adresar ./1/
vytvori v korenovem adresari soubor 1 bez pripony a v tomto souboru jsou data z vybraneho souboru z formulare

v cem prosim tady muze byt zakopany pes?
Joker
Profil
Evidentně v cílové cestě v move_uploaded_file().
Bohužel si teď nevybavuju, jak to má být správně.
petrsvetr
Profil
Jokere diky za Tvuj cas, zkusim se s tim nejak pobit

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: