Autor Zpráva
Glad
Profil
Dobry den, na svych webech pouzivam google adsence, a potreboval bych se vyhnout omylu ze si na tu reklamu sam kliknu. zkusil sem tedy jednoduchy script

<?php
$mojeip='89.102.25.215';
if ($mojeip==$_SERVER['REMOTE_ADDR'])
{
echo "reklama blokovana";
}
else {
echo '<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-0510757638562871";
google_alternate_color = "ad904c";
google_ad_width = 120;
google_ad_height = 600;
google_ad_format = "120x600_as";
google_ad_type = "text";
//2007-09-20: JAGA
google_ad_channel = "3935801904";
google_color_border = "ad904c";
google_color_bg = "ad904c";
google_color_link = "000000";
google_color_text = "000000";
google_color_url = "E6E6E6";
google_ui_features = "rc:6";
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>';
}
?>

jelikoz mam cely web napsany v .html zkusil sem to nejdrive aplikovat na jeden z nich a to tak ze sem ho sproste prejmenoval z index1.html na index1.php a tento kod do nej vlozil. Z plna ocekavani to vsak hodilo
Parse error: parse error in /3w/wz.cz/j/jaga/index1.php on line 1

prosim rekne te mi co delam spatne, popripade co je spatne v kodu.

dekuji, php se teprv da se rict chystam ucit.
Joker
Profil
Glad
A to napsané je na začátku souboru? Nebo co je na řádku 1?

Není v dokumentu náhodou na začátku XML deklarace a zároveň v PHP povolené shorttag?

Poznámka na okraj: není snazší si reklamu vyblokovat v prohlížeči, například v Opeře kliknout pravým, "Blokovat obsah", kliknut na reklamu, kliknout na "Hotovo"?
Glad
Profil
na zacatku mam
<?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">
<head>
<meta http-equiv="content-language" content="cs" />
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<meta name="author" content="Glad" />

<link href="styles/tisk.css" media="print" rel="stylesheet" type="text/css" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles/original.css" media="screen" />

Ja to mam blokovane v prohlizeci, ale mou ip pouziva jeste par lidi kolem, nechci riskovat ze nekdo z nich klikne. vzhledem k tomu ze me stranky navstevují.
Joker
Profil
Ja to mam blokovane v prohlizeci, ale mou ip pouziva jeste par lidi kolem
aha, OK

na zacatku mam
<?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?>

...a v PHP povolené shorttag, že? Tím pádem PHP parser skončí na XML deklaraci, protože jí chce brát jako PHP.
Pokud tam ta deklarace má zůstat, bylo by řešení jí tam dát přes PHP:
<?php echo('<?xml version="1.0" encoding="windows-1250"?>'); ?>
Glad
Profil
nádhera, funguje to akorat ve validatoru mi to teda hazi
Chyba: Soubor s kaskádovými styly http://i.wz.cz/404.html nebyl použit, protože má typ MIME "text/html" místo "text/css".
Zdrojový soubor: http://www.jaga.wz.cz/index1.php
Řádek: 0

Ale jinak dekuji mnohokrat.
Joker
Profil
http://i.wz.cz/404.html je chybová stránka "Soubor nenalezen" na WebZdarma, takže je myslím zřejmé, že bude špatně odkaz na ten CSS soubor.

Soubor http://www.jaga.wz.cz/styles/tisk.css neexistuje.
Glad
Profil
dobry, v tom se pohrabu nakonec. dekuji za pomoct !

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: