Autor Zpráva
temistokles
Profil
potrebujem cez php zistit meno prehliadaca pouzivatela - javascript mi nepomoze!! plz pomozte
temistokles
Profil
nie je mozne zistit operu aj ked sa identifikuje ako ie? asi nie?!
Martin
Profil
Je to možné, pomocí podmíněných komentářů
temistokles
Profil
moc vela mi to nehovori. skus priklad. plz
temistokles
Profil
myslim prikaz ktorym to zistim (meno prehliadaca)
Martin
Profil
Přes PHP prohlížeč identifikovat nedá. K tomu použiješ javascript, výsledek zpracuješ pomocí php.
K odlišení Opery od IE musíš použít podmíněné komentáře.

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=45 96
Martin
Profil
http://interval.cz/clanek.asp?article=896
temistokles
Profil
pekne. avsak staci to len na zistenie ci je to ie alebo nieco ine(hocico ine). ale moj problem by to malo riesit. pekne. dik
temistokles
Profil
Potrebujem vykreslit ak je to IE:

<TABLE BORDER="1" CELLPADDING="0" ALIGN="center" BGCOLOR="#070178" BORDERCOLOR="#40B6F4">


Ak to IE nie je:

<TABLE BORDER="0" CELLPADDING="0" ALIGN="center" BGCOLOR="#070178">




Napíšem to takto:


<![if lt IE 5]>
<TABLE BORDER="0" CELLPADDING="0" ALIGN="center" BGCOLOR="#070178">
<![endif]>

<!--[if lt IE 5]>
<TABLE BORDER="1" CELLPADDING="0" ALIGN="center" BGCOLOR="#070178" BORDERCOLOR="#40B6F4">
<![endif]-->



V Opere to ide... ale v IE mi to rozhádže celú tabuľku (asi to nenapíše)




A teraz som naozaj stratený!
thingwath
Profil
Prohlížeč pomocí PHP identifikovat lze. Prohlížeče jako součást HTTP požadavku odesílají řetězec User-agent, který právě jejich identifikaci obsahuje. Samozřejmě, prohlížeč si může poslat co chce, ale to vždycky...

Přistoupit se k tomu dá přes nějakou superglobální vestavěnou proměnnou, jejíž název najdete v manuálu, z hlavy to nevím :-)
thingwath
Profil
Ad Opera. Ano, to možné je. Ona se sice tváří jako IE, ale nakonec identifikačního řetězce si stejně přidává ,,Opera``.
centi
Profil
$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
thingwath
Profil
centi
To by nikomu nic neudělalo, najít si to v manuálu :-) Stejně se bez něj při práci s PHP nejde obejít.
centi
Profil
thingwath
OK, nabudúce to teda ešte trocha skrátim na RTFM :-)
Fred
Profil
centi LOL
temistokles
Jdeš na to trochu složitě, přečti si něco o css, jestli vážně potřebuješ jenom tohle pokud je to IE
<TABLE BORDER="1" CELLPADDING="0" ALIGN="center" BGCOLOR="#070178" BORDERCOLOR="#40B6F4">


zkus přidat do hlavičky
<style type="text/css">
table.ie{border:1px solid #40B6F4;background:#070178;text-align:center;border-spacing:0;border-c ollapse:collapse;}
table[class="ie"]{border:none;}
</style>

a místo
<TABLE BORDER="1" CELLPADDING="0" ALIGN="center" BGCOLOR="#070178" BORDERCOLOR="#40B6F4">

napiš jenom
<table class="ie">

Mělo by to fungovat.
Martin
Profil
Přes PHP prohlížeč identifikovat nedá.
Pardon. Teď jsem už zase o něco chytřejší :)
temistokles
Profil
centi
to som skusal, ale vypluje mi to len s cim je prehliadac kompatibilny (ale oba su s tym istym). A opera sa este predstavi - explorer nie!! A pre tvoju info v manuale som hladal ;)
temistokles
Profil
Fred
dik tak toto helflo!!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.