Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
mam takyto select vyberam mesto z dvoch tabuliek

("SELECT m.mesto FROM registracia AS r, mesta AS m WHERE r.mesto=m.id")

ale vyberiem vsetky mesta registrovanych, no ja potrebujem len jedneho ako nato?help
ash
Profil
doplň podmienku WHERE r.mesto=m.id AND r.idregistrovaneho='ten pravy'

Nepoznam štruktúru, neviem poradiť presne
Anonymní
Profil *
je to takto ale aj tak to nejde
("SELECT m.mesto FROM registracia AS r, mesta AS m WHERE r.mesto=m.id and r.nick=\'$profil_nick\'")

ten $profil_nick tam dojde cez url a v tabulke MESTA je id a mesto, v REGISTRACII je cela registracia a aj stlpec mesto v ktorom je len cislo toho mesta
ash
Profil
1. skús to bez lomítok r.nick='$profil_nick'

2. ak $profil_nick príde cez URL, nemá to byť $_GET[profil_nick]? (ak je REGISTER GLOBALS OFF)
Martin
Profil
ja potrebujem len jedneho ako nato
Potřebuješ jen jeden záznam?
SELECT m.mesto FROM registracia AS r, mesta AS m WHERE r.mesto=m.id LIMIT 1
ash
Profil
Martin:

SELECT m.mesto FROM registracia AS r, mesta AS m WHERE r.mesto=m.id LIMIT 1

Takto dostaneš síce jeden záznam, ale ten prvý na rade. Nemusí byť ten správny.
Martin
Profil
Ale na původní otázku jsem odpověděl dobře :)

Nebyla by struktura tabulek? V čem je problém? Co vůbec potřebuješ?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0