Autor Zpráva
Maxim
Profil *
Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli by mě někdo neporadil se stránkováním bez databáze. Stránkování mám pomocí řádko ale chtěl bych to pomocí kódu. Že třeba 1 článek bude začínat <div id="neco"> a bude končit </div>. Takhle chci článků okolo 15.



<?php

$idprispevek = $_GET['idprispevek'];
$soubor = './administrace/videa/menu/uvod.dat'; // soubor který stránkuje

function Odkaz() {
global $idprispevek;
global $soubor;
if (file_exists ($soubor)) {
echo "<div align='neco'><br>";
$prispevek = file($soubor);
$strana = ceil(count($prispevek)/20);
for ($x=1; $x <= $strana; $x++) {
if ($idprispevek == $x)
echo "<a href="/index.php?page=videa&videa=uvod&idprispevek=$x">" . ($x*20-19) . "-" . $x*20 . "</a> | ";
else
echo "<a href="/index.php?page=videa&videa=uvod&idprispevek=$x">" . ($x*20-19) . "-" . $x*20 . "</a> | ";
}
echo "</div></div><br>";
}
}
Odkaz();

if (file_exists ($soubor)) {
if (!isset($idprispevek)) $idprispevek=1;
$pocatek = $idprispevek*20-20;
$konec = $idprispevek*20-1;
$prispevek = file($soubor);
for ($i=$pocatek;$i<=$konec;$i++) echo $prispevek[$i];
}
Odkaz();
?>


Kod mě nechápe tak at napíše a nějak to vyřešíme děkuji
Maxim
Profil *
To nikdo neumí poupravit jeden kód? No já jsem si myslel že to někdo zvládne bez problému.
tiso
Profil
Maxim - vieme, ale čo by som s toho ako mal? Toto je diskusia, nie spolok "urob mi zadarmo čo potrebujem".
Maxim
Profil *
No tak já jsem myslel že se tady na těch stránkách pomáhá a potřebuji pomoc se stránováním, ale to je jedno už jsem na to došel a doufám že to bude fakčit.
tiso
Profil
Maxim - pomoc je jedna vec, vedieť ako to spraviť je druhá... Takže nabudúce nepíš že niekto nevie to druhé, keď ti len nechce pomôcť. Takéto citové vydieračky totiž fungujú len na málo ľudí, zbytočne si poštveš proti sebe ostatných.
Maxim
Profil *
no věřím ale nikdo mě stejnak nezná.
krteczek
Profil
Maxim: už jsem to tu tento týden psal jednou: nechceš-li databázi nauč se pracovat s array();
je jednoduché to co chceš, jak přes db, tak přes array. jen při ukládání použiješ místo databáze serialize a při čtení unserialize.
array bude v tomto případě vícerozměrná...
Příklad:

$array = array( array(
1 => array('nazev1' => 'nazev_clanku1', 'content' => '<p>obsah clanku1'),
2 => array('nazev2' => 'nazev_clanku2', 'content' => '<p>obsah clanku2'),
);

takže inspiraci máš a dumej :-)
Harkonnen
Profil
jen při ukládání použiješ místo databáze serialize a při čtení unserialize.

Jenže pak ten soubor nejde normálně upravovat v textovém editoru, ne? Což by mohlo být žádoucí i nežádoucí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: