Autor Zpráva
ttom
Profil *
<?php
$fp=fopen("dtb.txt","a");
FPutS($fp,"<b>Pan(i) $jmeno $prijmeni </b> chce vidět<br>");
FPutS($fp,"adresa: $mesto <br>");
FPutS($fp,"e-mail $email<br>");
FPutS($fp,"destinace : $destinace <br>");
FPutS($fp,"datum $datum<br>");
FPutS($fp,"destinace : $komentar <br>");
FPutS($fp, "<BLOCKQUOTE><I>");
FPutS($fp, ($poznamka));
FPutS($fp, "</I></BLOCKQUOTE><HR>");
FClose($fp);
Header("Location:./registrace.htm");
?>

pořád mi to píše undefinet variable já jsem na php uplné tele takže nevím..
Michal Šobr
Profil
na jakym řádku ti to vypisuje chybu???
ttom
Profil *
3,4,5,6,7,8,10,13
Alphard
Profil
ttom
kde bereš data? formulář? musíš použít $_GET nebo $_POST
nightfish
opět můžeš napsat, jak upravit php.ini :-)
Str4wberry
Profil
Odpovídám ttome:
Nemáš inicializovány proměnné.

Můžeš tuto hlášku potlačit nastavením error_reportingu().
ttom
Profil *
no asi jsem málo zdůraznil že na php jsem fakt kničemu, nešlo by to vaše post aplikovat alespoň na jeden řádek toho mojeho zdrojáku... dik
Str4wberry
Profil
ttome
Na začátek vlož níže uvedený kód. (A upozornění se nebudou zobrazovat.)
error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
tajny spion
Profil
Str4wberry
To neni nejlepsi napad... potlacit erory ti muze prinyst mnoho strastiplnych chvili v budoucnu.
ttom
Profil *
dobré funguje to jenomže se mi do toho souboru neukládají ty data ale jen prázdný formulář
Str4wberry
Profil
tajny spion
„To neni nejlepsi napad... potlacit erory ti muze prinyst mnoho strastiplnych chvili v budoucnu.“
To nejsou „erory“, nýbrž poznámky („Notice“).
Str4wberry
Profil
ttome
„dobré funguje to jenomže se mi do toho souboru neukládají ty data ale jen prázdný formulář“
No teď jsme zase u toho — nemáš inicializovány proměnné; resp. nemají nastavenou hodnotu. Pravděpodobně máš vypnuté „register_globals“ tudíž musíš místo $jmeno napsat $_GET['jmeno'] (popř. $_POST['jmeno'] — záleží na metodě, kterou odesíláš formulář.
tajny spion
Profil
Str4wberry
Pak tedy sorry. Ale i tak, ja bych to nedelal.
ttom
Profil *
ještě otázečka, když jsem tam dal $_post['jmeno'] tak to začalo psát:

Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in c:program fileseasyphp1-8wwwweb pro ckdataphpuloz.php on line 4
Str4wberry
Profil
ttom
S těmi jednoduchými uvozovkami Ti nebude fungovat „automatická expanze proměnných“. Použij tedy skládání řetězců.
FPutS($fp,"<b>Pan(i) ".$jmeno.$prijmeni." </b> chce vidět<br>");
ttom
Profil *
no ted mi to zase píše chybu na 5 řádku to je :
FPutS($fp,"adresa: $mesto <br>");

tak já nevím...:-/
Str4wberry
Profil
ttom
FPutS($fp,"adresa: ".$mesto." <br>");
V tomto stylu musíš pokračovat dále. Řetězce spojuješ s proměnnými pomocí tečky (.).
ttom
Profil *
no tak nic... ono se to prostě neukládá... nic to nepíše žádnou chybu.
a to ani když jsem tam dal ".$mesto." a ani ".$_post['mesto']."
ttom
Profil *
prosím jak to spravit....víte někdo?
Str4wberry
Profil
ttome
Formulář, který je zpracováván uvedeným skriptem je odesílán metodou POST nebo GET?
ttom
Profil *
post
Mike8748
Profil
ttom
ne $_post, ale $_POST
Str4wberry
Profil
ttome
Inu, napsat Ti to bude jednoduší:
<?php 

error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);

$fp=fopen("dtb.txt","a");
FPutS($fp,"<b>Pan(i) ".$_POST['jmeno']." ".$_POST['prijmeni']." </b> chce vidět<br>");
FPutS($fp,"adresa: ".$_POST['mesto']." <br>");
FPutS($fp,"e-mail ".$_POST['email']."<br>");
FPutS($fp,"destinace : ".$_POST['destinace']." <br>");
FPutS($fp,"datum ".$_POST['datum']."<br>");
FPutS($fp,"destinace : ".$_POST['komentar']." <br>");
FPutS($fp, "<BLOCKQUOTE><I>");
FPutS($fp, ($_POST['poznamka']));
FPutS($fp, "</I></BLOCKQUOTE><HR>");
FClose($fp);
Header("Location:./registrace.htm");
?>
ttom
Profil *
tak ne vyzkoušel jsem to zase celé poměnit a furt nic... prostě se to tam nezapisuje zapíše se jen prázdný formulář a to co napíšu do <textarea> se tam prostě nezapíše
ttom
Profil *
moc díky už to jde ... :-)
Str4wberry
Profil
ttome
„moc díky už to jde“
To jsem rád — ale že to trvalo…☺
ttom
Profil *
no jo no php je pro mě prostě španělská vesnice
ttom
Profil *
<?php
error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
$fp=fopen("datab.txt","a");
FPutS($fp,"<b>Pan(i) ".$_POST['jmeno']." ".$_POST['prijmeni']." </b> chce vidět<br>");
FPutS($fp,"adresa: ".$_POST['mesto']." <br>");
FPutS($fp,"e-mail ".$_POST['email']."<br>");
FPutS($fp,"destinace : ".$_POST['destinace']." <br>");
FPutS($fp,"datum ".$_POST['datum']."<br>");
FPutS($fp,"destinace : ".$_POST['komentar']." <br>");
FPutS($fp,"zasláno : ".Date("d.m.Y v H:i")." <br>");
FPutS($fp, "<BLOCKQUOTE><I>");
FPutS($fp, ($poznamka));
FPutS($fp, "</I></BLOCKQUOTE><HR>");
FClose($fp);
Header("Location:../registrace.php");
?>

nevěděl by náhodou někdo jak to upravit aby se to při uložení přepsalo. teď se to při uložení zapisuje pod sebe...
díky..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: