Autor Zpráva
Michalll
Profil *
Čau, mám stránkování z:
http://crazydog.cz/pro-web/php-scripty/nekonecne-strankovani-v-php/

a potřebuji při výpisu přiřadit každému řádku pořadové číslo, a když na straně 1 bude končit 5, tak aby na straně 2 začínalo od 6...

díky
Str4wberry
Profil
Michallle
1) Proč se nezeptáš tam?
2) Zkus si vyhledat slovo „stránkování“ v zdejší diskusi.
Michalll
Profil *
Str4wberry
1) ok to už jsem udělal, ale nejspíš to tam není tak frekventované, aby se mi odpověď dostala hned jako tady...

2)tím myslíš, abych si zvolil jiné stránkování, aby se to do mého scriptu implementovalo lépe? já bych právě radší zůstal u tohoto scriptu, je jednoduchý a splňuje svůj účel, až na problém výše

díky
Str4wberry
Profil
Michalll
2) Tím jsem myslel, že problém podobný Tvému byl zde nedávno řešen.
Michalll
Profil *
Str4wberry
Tak buď jsem ho přehledl nebo je to pouze podobný problém, avšak ne stejný, omlouvám se, ale opravdu ho tu nemůžu najít...
Alphard
Profil
tak to vypiš z proměnných pro stránkování
jestli jsi na 2. stránce a stránkuješ po 5, je jasné, že budeš začínat 6, nebo kde je problém?

$radku = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM tabulka;"));
doporučuji následující úpravu:
list ($radku) = mysql_fetch_row (mysql_query ("SELECT count(id) FROM tabulka;"));
sh00ter
Profil
Michalll
ja osobne strankovani delam tak ze vyberu pocet radku, rozdelim to a zaokrouhlim poctem radku na stranku a pak to pomoci pomocny promenny $_GET['page'] nasobim a ziskavam zacatek, asi takle


$page=$_GET['page'];
$limit="15"; //pocet radku na stranku

$pocet=@mysql_num_rows("SELECT * FROM tabulka"); //select z db
$pocet_stran=ceil($pocet/$limit); //zjisteni a zaokrouhleni poctu stran nahoru

$zacatek=($page*$limit)-$limit; //urcim od jakeho radku budu vypisovat
$query_pro_vypis=@mysql_query("SELECT * FROM tabulka LIMIT $zacatek, $limit");

//tady vypis pomoci while nebo for s $query_pro_vypis

//nasleduje vypis stranek

for($i=1; $i<=$pocet_stran; $i++) {
echo "<a href='?page=$i'>$i</a>"; //muzes dat i podminku pokud se strana rovna $i tak aby se nevypisoval odkaz....
}

doufam akorat ze sem tam neco nezapomnel...
EDIT: Lepsi?
Kcko
Profil
>> $pocet=@mysql_num_rows("SELECT * FROM tabulka"); //select z db

ach jo , to je rada ...
sh00ter
Profil
oukej, no rikam ze doufam ze sem nic nezapomnel....
Michalll
Profil *
Kcko
pohoda, stačilo mi nakopnutí správnym směrem, chyby si už opravim....

sh00ter
díky, to bude ono ;-)
Michalll
Profil *
sh00ter
to stránkování je nějaké divné ne? zobrazuje to stránky 2,3 a 1 to vůbec neukazuje...

a jak mohu při výpisu použít v tomto případě to pořadové číslo?
sh00ter
Profil
tak dej $i=0
sh00ter
Profil
Michalll
jo a to poradovy cislo das

//pred while nebo for
$p=0; //$p je poradovy cislo vyzkousej 0 nebo 1 ted mi to nak nemysli...

//do while nebo for
$poradi=$p+$zacatek;
$p++;

melo by to fungovat, ale nemam to ozkouseny...je to jen o sem ted sesmolil...
je to hlavne o logice a o matice coz nekdy u me pokulhava
Michalll
Profil *
sh00ter
zobrazení stran: to jsem zkoušel ale to pak ten limit vypadá -2, 2, jelikož tam odečítáš tu 2...
to: pořadové číslo, díky už jsem si to upravil a jede to jak má...
sh00ter
Profil
jo asi vim co myslis, pokud ne tak pis,
pripis si tam podminku
if(!isset($_GET['page'])) {

$page="1";
}
Michalll
Profil *
sh00ter
díky, už jsem si to upravil, tak aby to vypisovalo dobře...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: