Autor Zpráva
Draker
Profil *
Ahoj,
potřeboval bych poradit. Mám pro každou stránku titulek, ale nevím jak ho mám dostat na tu hlavní (index.php). www.zona10.cz

Omlouvám se za hloupý dotaz a předem děkuji za případnou odpověď.

<title><?php
switch ($_GET['mesto']):
case "pariz": echo "Paříž"; break;
case "versailles": echo "Versailles"; break;
case "assisi": echo "Assisi"; break;
case "benatky": echo "Benátky"; break;
case "florencie": echo "Florencie"; break;
endswitch;

switch ($_GET['detajl']):
case "vitezny_oblouk": echo "Vítězný oblouk"; break;
case "elysejsky_palac": echo "Elysejský palác"; break;
case "most_alexandra": echo "Pont Alexandre III"; break;
case "place_de_la_concorde": echo "Place de la Concorde"; break;
case "notre_dame": echo "Notre Dame"; break;
endswitch;
?></title>
djlj
Profil
Na konec přidej: default: echo "Hlavní strana"; break;
Draker
Profil *
No právě, že tak to udělat nemůžu. Mám tam dvakrát (switch ($_GET['mesto']) a (switch ($_GET['detajl']).
Pak se to přepisuje.
djlj
Profil
Tak si to ve switchi ukládej do proměnné a pak na základě ní (isset) nastavuj titulek pro hlavní stránku.
Draker
Profil *
Já se omlouvám, ale můžeš mi trochu nastínit, jak to mám udělat. Neumím php.
tiso
Profil
Draker - keď nevieš PHP, tak prečo s ním robíš? "Neumím" nie je ospravedlnenie. Začni sa učiť podľa nejakého seriálu ( http://linuxsoft.cz/php/ ), čítaj si v manuáli ( http://php.net/ ), alebo si kúp knižku.
Draker
Profil *
Tiso: Promiň, že se ptám na něco co nevim. Příště budu dělat 230 stránek v html.
tiso
Profil
Draker - ja ti to pýtanie neberiem, len mi vadí ten dodatok - "Neumím php."
Draker
Profil *
Tiso: tak pár věcí v php umím, ale rozhodně nejsem žádnej odborník. Potřebuju dostat ,,jen titulek,, na hlavní stránku a použít (default: echo "Hlavní strana"; break;) nemůžu a proměnnou neovládám.
Tak jsem si myslel, že když se slušně zeptám, tak by mi někdo mohl pomoct. Já nevím, ale přeci si kvůli jedné věci nebudu kupovat knížku nebo se učit php.
tiso
Profil
Chce to len trošku myslieť:
if(isset($_GET['mesto'])){

switch ($_GET['mesto']):
...
endswitch;
}
elseif(isset($_GET['detajl'])){
switch ($_GET['detajl']):
...
endswitch;
}
else{
echo 'Hlavná stránka';
}

btw. pri takom počte stránok by to bolo lepšie robiť inak - použiť pole, ini súbor alebo najlepšie - databázu... Takto to musíš rozširovať ručne a to nie je dobré riešenie...
Tasartir
Profil
Draker - Příště budu dělat 230 stránek
Draker - přeci si kvůli jedné věci nebudu kupovat knížku nebo se učit php.

Vidím vidím menší rozpor. navíc, v html to stejně nejspíš děláš..

djlj
Tak si to ve switchi ukládej do proměnné a pak na základě ní (isset) nastavuj titulek pro hlavní stránku.

Takže, co na tom není dostatečně dobře nastíněné?
switch - http://cz2.php.net/manual/cs/control-structures.switch.php

ukládat do proměnné - proměnná je absolutní základ v php, pokud chceš použít něco jinýho než "include menu.txt" tak se bez nich neobejdeš.. bývají v každém seriálu nebo tutorialu hned ze začátku, třeba http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=178

isset - funkce, http://cz2.php.net/manual/cs/function.isset.php
Draker
Profil *
A vážně si myslíš, že jsem se nesnažil to někde najít nebo na to sám přijít, ale není to zrovna jednoduché, když do toho moc nevidíš. Jinak děkuju za pomoc.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: