Autor Zpráva
karbon
Profil *
Dobrý den,
na WebZdarma jsem měl starý soubor index.php. Ten jsem měl také na serveru doma (tam to testuji a vše bez problémů) a když jsem jej upravil, na lokálu mi jel bez chyb a bez varování. Když jsem jej ale uploadoval na server, tak se mi zobrazila chybová hláška Parse error: parse error, expecting `','' or `';'' in /cesta/index.php on line 29. Zvláštní je, že na řádku (a kolem něj) je toto:
28 mysql_query('SET NAMES utf8');
29 mysql_query('USE automatizace2');
30 $page = @htmlspecialchars($_GET['page']);

Nevíte jak je to možné? Může to být způsobeno cache interpreta? Děkuji
djlj
Profil
Tak bude chyba asi ještě na nějakým řádků předtím.
karbon
Profil *
Tak bude chyba asi ještě na nějakým řádků předtím.
Ale pak by mne zajímalo, proč mi doma localhost nehlásí žádnou chybu a na WebZdarma ano? Vždyť to je chyba ne jen varování.
djlj
Profil
Třeba se tam soubor nenahrál celý :).
karbon
Profil *
Uploadoval jsem ho tam několikrát...
Str4wberry
Profil
Ptám se karbona:
A neincluduje si ten „index.php“ nějaký starší soubor, ve kterém je chyba?
Nox_
Profil *
asi ti poradim blbost, ale kazda rada se cení i ta, co jde špatně, ne?
Osobně bych doplnil apostrofi do Set names 'utf8'; Use 'automatizace2';
ale tím to nejspíš nebude...
TFSi
Profil
Nemáš na řádcích 1 - 27 nějaký PHP5-only kód?
djlj
Profil
Nox_
Tam ale patří `.
karbon
Profil *
Str4wberry:
nějaké soubory tam includuju, ale nejsou tak dlouhé a neuploadoval jsem je nové (např. údaje k připojení k DB)

Nemáš na řádcích 1 - 27 nějaký PHP5-only kód?
PHP 5 kódy tam nejsou použity
karbon
Profil *
Ještě posílám začátek kódu k ujasnění:
1. <?php

2. // presmerovani, tak aby byla $_GET['page'] rovna polozce v poli
3. $page1 = array('uvod', 'informace', 'diskuse', 'slozeni', 'profesori', 'galerie', 'dokumenty', 'autor');
4. $page2 = array('Úvod', 'Informace', 'Diskuse', 'Složení', 'Profesoři', 'Galerie', 'Dokumenty', 'Autor');
5. if(!in_array(@$_GET['page'], $page1)){
6. header('location: index.php?page=uvod');
7. exit;
8. }
9. // heslo na wz je '***'
10. $cas1 = explode(' ', microtime());
11. $cas1 = $cas1[0] + $cas1[1];
12.
12. ob_start();
14. session_start();
15.
16. $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
17. include './db.php';
18. // pripojeni
19. $mysql = @mysql_connect($server, $user, $passwd);
20.
21. if(!$mysql){
22. echo '<html><head><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"><title>Chyba na straně serveru</title></head><body>';
23. echo '<p>Chyba na straně serveru, pokud potíže přetrvají, obraťte se na mail administrátora - .</p>';
24. echo '</body></html>';
25. exit;
26. }
27. // kodovani
28. mysql_query('SET NAMES `utf8`');
29. mysql_query('USE `automatizace2`');
30. $page = @htmlspecialchars($_GET['page']);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0