Autor Zpráva
the radicz
Profil *
Zdravim všechny,

potřeboval bych poradit, hodně často se v některých URL objevuje znak & někde sem se dočetl že spojuje cosi, mohl by mi prosim někdo říct k čemu je a jak to udělam abych ho měl taky v URL?

Já includuju stránky do středu z databáze díky scriptu a v odkazu mam vždy href="index.php?read=1" a nacte se mi clanek s ID jedna

Děkuji všem za případné rady
Nox
Profil
můžeš tak přenášet více hotnot, zápis je:

adresa.cz/nejaka_stranka.php?promenna1=hodnota1&promenna2 =hodnota2&promenna3=hodnota3

atd.

a potom skript PHP cílové stránky bude mít k dispozici proměnné
$_GET["promenna1"] s hodnotou "hodnota1"
$_GET["promenna2"] s hodnotou "hodnota2"
$_GET["promenna3"] s hodnotou "hodnota3"
Grez
Profil *
index.php?rok=0708&page=/ostrava

Respektive takhle nějak to používám já ve fotogalerce - rok je 1. slozka a page je 2. slozka (v 1. slozce) -> pak muzu dat cestu k souboru src=$rok$page

:-)
Casero
Profil
the radicz
a jak to udělam abych ho měl taky v URL?
Většina lidí se ho snaží zbavit. (mod_rewrite)

Je to další proměná, kterou přenášíš v URL.
index.php?read=1&neco=2 -> $_GET["read"]=1 $_GET["neco"]=2
djlj
Profil
Nox
K čemu dvakrát &&?
nightfish
Profil
EDIT: tak ne
Nox
Profil
djlj
A sakra...já to viděl takto...
tajny spion
Profil
Na všechny
Takže pak normálně odkážu tímto způsobem a je to? Mám v URL dvě proměné? Ale když vypisuji obsah pres funkci ukazclanek() tak musí být něco podobného i na tu druhou proměnou ne?
djlj
Profil
tajny spion
http://linuxsoft.cz/php/

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: