Autor Zpráva
ato3
Profil
Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli se dají nějak abecedně řadit soubory, které vypisuji z adresáře?
je nějaké obecné řešení?
Vypisuji pomocí tohoto skriptu


<?php
$adresar = opendir("./galery/fiat-510/maly/");

while ($soubor = readdir($adresar)){
$nazevobrazku = "/data/www/hyps.cz/otakar.hyps.cz/fiat/galery/fiat-510/maly/" .$soubor; //nastavit!!
$filetype = filetype($nazevobrazku);

if ($filetype == "file") {

list ($sirka, $vyska, $typ, $atributy) = getimagesize($nazevobrazku);


if ($typ == 2){
echo "<div class='foto'><a href='galery/fiat-510/".$soubor."' rel="lightbox['510']"><img src='galery/fiat-510/maly/" .$soubor."' alt="Fotografie Fiat 510" /></a></div> ";
}
}
}
?>


děkuji
Fibi
Profil *
No třeba já používám funkci glob a to nějak takhle :

foreach (glob(cesta/*.jpg') as $file) {
$poleSoub[] = BaseName($file);
}

if (sizeof($poleSoub) > 0)://neco se bude dit jen kdyz tu jsou nejake soubory
Sort($poleSoub);
foreach ($poleSoub as $fileName) {
$velikost = GetImageSize($fileName);
echo '<img src="'.$fileName." '.$velikost[3].'>';
}

endif;

Načtu si tím globem jen *.jpg ze zadaný cesty, pokud je co tak to seřadím a vypíšu jeden obrázek po druhým.

Fibi
ato3
Profil
Fibi
Jo, takhle jde vypsat obrázky, ale uz neudelas odkaz, tak, aby vedl na obrázek v jiné kategorii. A já chci při kliknutí zobrazovat jiné obrázky, než ty malé. Tam je jiná cesta k souboru. Nebo jde upravit tvuj skript, aby vedl odkaz k jinemu obrazku a jen se zachoval nazev obrazky?
Fibi
Profil *
No jde spíš o princip, taky to nemám konkrétně takhle v reálu je to složitější. (u mně i o to že odkazy musí být podle aktuálního HTTP_HOST atd. )

Ale třeba pro ty odkazy takto by ti mohlo stačit :
foreach (glob(cesta-k-malym-fotkam/*.jpg') as $file) {
$poleSoub[] = BaseName($file);
}

if (sizeof($poleSoub) > 0)://neco se bude dit jen kdyz tu jsou nejake soubory
Sort($poleSoub);
foreach ($poleSoub as $fileName) {
$velikost = GetImageSize($fileName);
$velkaFotka = BaseName($fileName);// nactu si jen nazev souboru

echo '<a href="cesta-k-velkym-obrazkum/'.$velkaFotka.'"><img src="'.$fileName." '.$velikost[3].'></a>';
}

endif;
ato3
Profil
Fibi
jo, díky.. upravil jsem si ten skript lehce a funguje skvěle

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0