Autor Zpráva
Jirkaa
Profil *
Ahoj
jak se dá napsat podmínka ktera zjisti jestli je pozadivany obrazek gif nebo jpg

volam obrazek pres script php
http://domain.ltd/ukaz.php?select=445646545454564

script spracuje zadani a podle toho se rozhodne jestli posle soubor.gif nebo soubor.jpg

a ja potrebuji napsat podminku, ktera udela

if
echo "toto je gif";
else
echo "toto je jpg";

poradí nekdo?

dekuji
Alphard
Profil
getimagesize()
Jirkaa
Profil *
???

hm, jako takto?

if getimagesize(http://domain.ltd/ukaz.php?select=445646545454564) >5kb {
echo "toto je gif";
} else {
echo "toto je jpg";
}
Jirkaa
Profil *
???

hm, jako takto?

if getimagesize(http://domain.ltd/ukaz.php?select=445646545454564) >5kb {
echo "toto je gif";
} else {
echo "toto je jpg";
}
krteczek_win
Profil *
getimagesize vrací array
$a = getimagesize($obrazek);
$a[0] => šířka,
$a[1] => výška,
$a[2] => typ obrázku
$a[3] => řetězec: width="šířka" height="výška"
takže:
switch($a[2])
{
case 1: je to gif;break;
case 2: je to jpg;break;
case 3:je to png;break
default: jiný typ souboru
}
Jirkaa
Profil *
A co to je nebo co to ma delat? mužete to trošku popsat?
nightfish
Profil
A co to je nebo co to ma delat? mužete to trošku popsat?
manuál funguje
krteczek_win
Profil *
co kdyby jsi to skusil? pohrej si s getimasgesize, co ti vrátí u jakého souboru, ten switchje takový semafor, podle tohojakou hodnotu má $a[2] tak se (po doplnění echo) dozvíš ojaký tip obrázku jde a podle toho můžeš rozhodovat dále v kodu
Jirkaa
Profil *
nj,

ale porad mi tam nejak chybí ten odkaz na soubor.. http://domain.ltd/ukaz.php?select=445646545454564
to opravdu nevim kam to napsat..

a dale nevim jakou velikost ten soubor bud mit..
Jirkaa
Profil *
to nightfish:

kdybych se vyznal v manualu, tak vas tady nebudu obtezovat..
TFSi
Profil
kdybych se vyznal v manualu, tak vas tady nebudu obtezovat..
A co ti na manuálu není jasné?

Jenom takový tip:
Na ten tvůj obrázek použiješ funkci, kterou ti poradili kolegové výše. Pohrabeš se ve výsledku a potom tu podmínku určitě dokupy dáš ;)
Jirkaa
Profil *
ukonceme to, nema to smysl.. na to aby me někdo posílal číst manuál nemusím chodit na forum.. :-( ja se bohuzel jako pragramator nenarodil. Diky za pomoc
Aleš Janda
Profil
ukonceme to, nema to smysl..

Také si myslím. Fórum nemá suplovat manuál a ani nemá posílat hotové kódy, jenom proto, že se někdo nesnaží vyvinout vlastní iniciativu.

Programátorem se člověk nerodí, programátorem se stává, ale stane se jím jen ten, kdo opravdu chce. Pokud pro to nechceš nic udělat, nesnaž se programovat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: