Autor Zpráva
pyty
Profil
existuje nejaky PHP prikaz (funkcia), ktorymi vykona sql prikazy z externeho sql suboru, resp inportuje *.sql, aby som nemusel do MySQL_Query() pripadne do premenej pisat 150 riadkovy kod ??
ak ano, tak pre aku verziu PHP ??
myslim pre databazu MySQL
dik
Honza Hučín
Profil
Nešlo by to takhle?

1. Načtu externí soubor
2. Pomocí funkce explode rozdělím na jednotlivé řádky (konce řádků, středníky)
3. Po jednom pošlu příkazy do MySQL pomocí mysql_query
thingwath
Profil
SQL prikaz SOURCE, viz manual k MySQL :-)

treba

SOURCE xyz.sql


Nebo z phpmyadmina (dela ale stejne uplne to same :-)).
Honza Hučín
Profil
thingwath
No vida, ono to jde jednodušeji.
Leo
Profil
SOURCE xyz.sql

A da se to pouzit i na lokalni soubor? Leo
thingwath
Profil
No, ta databaze to cte ze souboru zadaneho jako ten xyz.sql, takze je to takhle ponekud omezene. Uprimne si nejsem jisty, pouzivam to jenom u sebe na lokale.

Vykradte to kdyztak z PHPMyAdmina :-)
Jiri
Profil *
Hlucin: explode, co to je?
Spikee
Profil
Jiri
http://cz.php.net/manual/cs/function.explode.php
BTW nie Hlucin, ale Hucin
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0