Autor Zpráva
WMPopi
Profil
Dobrý večer! Mám takovou blbou otázku :-) - ve složce mám několik souborů pojmenovaných fotka01.jpg, fotka02.jpg atp... složku procházím, a očekával bych, že se mi to bude nějak "inteligentně" řadit =). Na lokále jo, ale na hostingu je to nesmyslně rozházené... nevíte někdo, čím to? Díkes


while ($soubor = readdir($adresar)) {
if ($soubor != "." && $soubor != "..") {
echo "<img src="$soubor" width="95" height="57" alt="" /></a> ";
}
}
nightfish
Profil
nevíte někdo, čím to?
velikostí písmen v názvu souboru? pokud chceš vypisovat adresář seřazený podle abecedy, je asi nejlepší si jej načíst do pole, to seřadit a pak vypsat
WMPopi
Profil
nightfish
mno všechna písmenka mám malá (fotka01.jpg, fotka02.jpg...) a na webu se mi to seřadí fotka09.jpg, fotka03.jpg, fotka12.jpg...
Zdeněk Košťál
Profil
Dej si to do pole jak psal nightfish a seřaď to pomocí funkce natsort().
WMPopi
Profil
Zdeněk Košťál
Perfektní, díky!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: