| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| ajajaj Profil |
#1 · Zasláno: 16. 11. 2007, 13:12:50
Ahoj, pokousim se dat dohromady script pracujici s objekty, nikdy jsem to nedelal a rad bych to i pochopil, mam nasledujici uvahu a nevim jak ji rozbehat a jestli bude vubec fungovat.
1.budu vyuzivat session a polozky predavat pres $_POST z formulare 2.melo by fungovat scitani polozek 3.vypocet celkovy vypocet bude soucet vsech polozka_pocet.cena zde je cast scriptu, je z pascalu, bude behat i v PHP? : type ZBOZI = record bar: $_bar ; vel: $_vel ; id_zbo:$_idz; end; RADEK = record zbo: ZBOZI; ks:$_pocet; end; scitani RADKU - if ! ZBOZI ks=$_pocet else ks+$_pocet celkovy vypocet - RADEK[id_zbo] . cena[id_zbo] |
||
| Joker Profil |
#2 · Zasláno: 16. 11. 2007, 13:17:06
Základy objektů v PHP: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=229
Jinak v PHP se neurčuje datový typ proměnné. |
||
| ajajaj Profil |
#3 · Zasláno: 16. 11. 2007, 13:48:35
diky, koukal jsem se na to, ale asi mi to nepomuze vyresit muj problem a ten je, ze k jednomu id_zbo muze byt nekolik kombinaci bar a vel, ale mozna se pletu... jdu hloubat dal...
|
||
| ajajaj Profil |
#4 · Zasláno: 16. 11. 2007, 13:58:16
jo uz jsem to nasel, pomuze mi to... dik
|
||
| ajajaj Profil |
#5 · Zasláno: 16. 11. 2007, 16:38:17
Tak jsem se dopracoval k nasledujicimu kodu, ale nechce mi behat, kde je chyba? Nebo je cely spatne?
session_start(); class Radek { var $zbozi; var $pocet; function Radek($zbozi = array()) { reset($zbozi); while (list($id, $barva,$velikost) = each($zbozi)) { $this->id[] = $id; $this->barva[] = $barva; $this->velikost[] = $velikost; }} function pocet($pocet){ $this->pocet[] = $pocet; } function vloz($id, $barva,$velikost,$pocet) { $this->id[] = $id; $this->barva[] = $barva; $this->velikost[] = $velikost; $this->pocet[] = $pocet;} function zobrazPolozku($x) { print "id $this->id[$x] <br> barva $this->barva[$x] <br> velikost $this->velikost[$x] <br> pocet $this->pocet[$x] <br>" ;} function zobraz() { for ($x = 0; $x < count($this->id); $x++) { $this->zobrazPolozku($x);}}} $pocet = $_POST['pocet']; $id = $_POST['id']; $barva = $_POST['barva']; $velikost = $_POST['velikost']; $novy_radek = new Radek(); $novy_radek->vloz($id, $barva,$velikost,$pocet); $novy_radek->zobraz(); |
||
| ss732 Profil |
#6 · Zasláno: 16. 11. 2007, 22:14:23
to print by melo bejt spis print "{$this->asd[$x]} ...";
|
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0